Afbeelding
Foto: Shutterstock

D66-fractie Steenbergen vraagt om hulp: ‘Isoleer de regio niet langer dan noodzakelijk’

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - De lokale D66-fractie in Steenbergen heeft samen met de fracties uit Woensdrecht en Bergen op Zoom een brief gestuurd naar D66-kamerlid Kiki Hagen. In de brief is gevraagd om vanuit de Tweede Kamer op te komen voor de belangen van de regio. ‘De Haringvlietbrug moet met twee rijstroken open zijn zo lang dit veilig en aanvaardbaar kan. ‘

Uit inspecties is gebleken dat de huidige brugklemmen de trillingen, die veroorzaakt worden door het gewicht en de snelheid van het verkeer, niet meer aankunnen. Uit veiligheidsredenen moet de maximumsnelheid worden verlaagd naar 50km/h totdat de brug in medio 2023 is gerenoveerd. Om te garanderen dat de nieuwe maximumsnelheid niet wordt overschreden, heeft politie geadviseerd één rijstrook per weghelft af te sluiten.

De daadwerkelijke werkzaamheden staan gepland op een nog onbekende datum in 2022. D66 Brabantse Wal vindt het begrijpelijk dat er tijdens de wegwerkzaamheden verkeershinder is, dit om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen. Het afsluiten van een rijstrook voordat de werkzaamheden zijn begonnen met als enig doel de handhaving te vergemakkelijken, dat vindt D66 Brabantse Wal onnodig.

D66 Brabantse Wal vraagt dan ook aan haar vertegenwoordiger in de Tweede Kamer, Kiki Hagen, om de minister van Infrastructuur en Waterstaat alternatieven te laten onderzoeken. “De Haringvlietbrug moet met twee rijstroken open zijn zo lang dit veilig en aanvaardbaar kan.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief