Afbeelding
Foto: Pixabay

Actie ‘Band op spanning’ van start in gemeente Steenbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - ‘Band op Spanning’. Onder die noemer wordt komende vrijdag in de gemeente Steenbergen een actie gestart waarbij de spanning van de banden van auto’s gratis wordt gecontroleerd en zo nodig bijgepompt. Dinteloord bijt hierbij het spits af.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ongeveer 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2-uitstoot. Daarnaast is autorijden met een te lage bandenspanning duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband is het ook gevaarlijk. Meerdere redenen dus om tijdig de bandenspanning van uw auto te controleren en zo nodig de banden op te pompen. Met de service ‘Band op spanning’ kunnen inwoners van de gemeente Steenbergen gratis hun bandenspanning laten controleren.

Duurzaamheid
De Gemeente Steenbergen zet diverse acties in om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit is één van de acties die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen. “Met de service ‘Band op spanning’ dragen we op concrete wijze een steentje bij aan een schoner milieu en het brengt duurzaamheid weer een stap dichterbij. “

Aanmeldkaart

De medewerkers van ‘Band op spanning’ spreken automobilisten aan over deze gratis service. Wie mee wil doen, krijgt een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. U kunt uw auto parkeren en op pad gaan. Met professionele apparatuur controleren de medewerkers de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wisselen ze om voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen. De medewerkers komen alleen in actie wanneer een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft. Medewerkers van ‘Band op Spanning’ staan komende vrijdag van 10.00 uur tot 17.30 uur op het parkeerterrein aan het Raadhuisplein in Dinteloord. Op donderdag 22 juli bieden zijn van 10.00 uur tot 13.30 uur hun diensten aan op het parkeerterrein van de Coop aan de Molenstraat in Kruisland en van 14.00 uur tot 17.30 uur bij de Spar aan de Schoolstraat in Nieuw-Vossemeer. Vrijdag 23 juli zijn zij present op het parkeerterrein van AH Achterberg aan de Lindenburghlaan in Steenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief