Afbeelding
Foto: GGD West-Brabant

Sebastiaan Baan nieuwe directeur GGD West-Brabant

Door: Bregje Kop Algemeen

STEENBERGEN - Sebastiaan Baan wordt de nieuwe directeur van GGD West-Brabant. Hiermee is Baan de opvolger van Annemieke van der Zijden, die per 1 oktober afscheid neemt. 

Sebastiaan Baan was de afgelopen jaren werkzaam voor Arkin, één van de ggz-aanbieders in de Randstad. Hier is hij momenteel kwartiermaker Kwaliteit, Onderzoek & Innovatie. Daarvoor was hij directeur van Arkin BasisGGZ. Eerder was hij directeur van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ. 

“Het lijkt me een fantastische uitdaging om met alle mensen van de GGD en GHOR het huidige werk voort te zetten en daarbij de ambitie om de gezondste regio van Nederland te worden waar te maken. Daarnaast hoop ik dat we samen met onze gemeenten en partners de kansen op het gebied van preventie en (data-gedreven) publieke gezondheid kunnen verstevigen”, aldus Sebastiaan Baan.

Als Directeur Publieke Gezondheid (DPG) zal Sebastiaan Baan aan de slag gaan met de verschillende grote thema’s, waaronder het structureel investeren in herstel en versteviging van het fundament van de publieke gezondheidszorg, inclusief infectieziektebestrijding en jeugdgezondheidszorg, het realiseren van de nodige verschuiving van ziekte en zorg naar gezondheidsbevordering en leefstijl, door te voorzien in een basis preventie-infrastructuur en het versterken van de informatievoorziening van en door de publieke gezondheid. 

Sebastiaan Baan volgt Annemieke van der Zijden op, die na een periode van bijna 9 jaar heeft besloten een andere weg in te slaan. Vanaf haar aanstelling als Directeur Publieke Gezondheid (DPG) op 1 januari 2013 ontwikkelde de GGD West-Brabant zich als een innovatieve en vooruitstrevende GGD, gericht op samenwerking met een grote lokale en regionale betrokkenheid. Als DPG genoot Annemieke van der Zijden landelijk aanzien en is ze een belangrijke sparringpartner voor koepelorganisatie GGD GHOR Nederland geweest. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief