Kermisexploitant Jolanda van Duin noemt Steenbergen de moeite waard
Kermisexploitant Jolanda van Duin noemt Steenbergen de moeite waard Foto: Christel Schiphorst

Kermis in Steenbergen: ‘De mensen hier zijn zó ongelooflijk vriendelijk’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN - Jolanda van Duin (39) stond voor de tweede keer met haar ‘Eendjes vangen’-attractie op de Steenbergse kermis…en het smaakte naar meer. 

De vele blije kindergezichten maken dat ze zo van haar vak houdt. “Ik ben geboren ‘op de kermis’ en loop al 39 jaar mee,” vertelt ze lachend. Het leuke van deze attractie is dat de kinderen altijd een cadeautje krijgen, daarom is eendjes vangen ook zo populair.” Volgens Jolanda is het vrijdags en zaterdags altijd er druk en zondags wat minder, maar dit jaar was het wel een erg zonnige zondag en dat is meestal goed voor de handel. En het is de kermisexploitanten van harte gegund. “Het coronajaar was een jaar met heel veel emoties,” vertelt ze, “maar ik was heel blij om weer hier in Steenbergen te zijn. Het is hier écht de moeite waard, de mensen zijn zó ongelooflijk vriendelijk!” 

Het komt uit de grond van haar hart, dat is wel duidelijk. En aangezien ze al tientallen jaren rondtrekt, kan ze goed vergelijken. Een heuse opsteker voor vele Steenbergenaren. 

Aan de overkant van de Eendjesattractie stond de ‘blikgooi-tent’, die wordt gerund door haar schoonouders. Het is een hechte kermisfamilie met 100% kermisbloed, maar wel afkomstig uit alle windstreken van Nederland. De (klein)kinderen lopen ook al rond in de tent. Harde werkers, die alle Steenbergenaren graag een leuk weekend bezorgen, voordat ze hun ‘tent’ weer inpakken en naar de volgende stad trekken om daar de mensen te vermaken. [

Jolanda van Duin
kermisexploitant



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief