Afbeelding
Foto: Pixabay

Woning aan Visserstraat gesloten na ontdekking hennepkwekerij

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - De woning aan de Visserstraat in Steenbergen waar de politie vorige maand een hennepkwekerij met 200 planten ontdekte, is donderdag door burgemeester Van den Belt voor de duur van twee maanden gesloten.

In de bewoonde woning werd een kweekruimte gevonden op de eerste verdieping. Burgemeester Van den Belt: “Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, zowel voor de bewoners zelf als voor omwonenden, dus daar treden we altijd streng tegen op.”

Criminelen

De maatregelen die door de Gemeente Steenbergen zijn genomen komen voort uit het regionale Damoclesbeleid. Hierin is afgesproken om strikt op te treden als het gaat om de handhaving bij handel van drugs in woningen. “Door het huis te sluiten, hebben criminelen in deze omgeving hopelijk niets meer te zoeken. Dat is wel zo veilig voor de buurt. Het idee achter deze aanpak is ook om herhaling te voorkomen. Je mag immers toch aannemen dat niemand erop zit te wachten dat z’n huis gesloten wordt?” De woning in de Visserstraat is inmiddels vergrendeld. Ook is er een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief