<p>Peter Kempenaars houdt zich bezig met het onderhoud van het museum en de pomp.</p>

Peter Kempenaars houdt zich bezig met het onderhoud van het museum en de pomp.

(Foto: Caren Vermaat)

Museum De Holle Roffel: ‘Wekelijks staan mensen hier op de stoep om ons van alles aan te bieden’

KRUISLAND - Twaalf jaar geleden stopte Peter Kempenaars met zijn eigen bouwbedrijf en bijbehorend museum en heeft hij zich bij het team van vrijwilligers van De Holle Roffel aangesloten.


Peter is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw en de dorpspomp die vlak voor het museum staat. Hij had een eigen aannemersbedrijf en verzamelde in die tijd ook al oude gereedschappen en materialen. Toen hij daarmee is gestopt heeft hij de spullen van zijn museum ondergebracht in De Holle Roffel om het niet verloren te laten gaan. “Ik vind het nog steeds heel leuk om bezig te zijn met oude gereedschappen en oude spullen en om de materialen op te poetsen tot iets moois. Wekelijks staan mensen hier op de stoep om ons van alles aan te bieden uit vroegere tijden. Op die manier hebben we een constante toestroom van spullen uit het hele land. Er zijn ook veel mensen die mooie spullen nalaten aan de stichting omdat ze weten dat anders hun erfgenamen het naar de stort brengen.” aldus Peter.

Onder de noemer Roffelroute wordt op zondag 1 augustus een speciale fietstocht georganiseerd langs de mooiste plekjes in de omgeving waarvan de opbrengst dit jaar in zijn geheel ten goede zal komen aan de verschrikkelijke overstromingen in zuid Limburg. Deelname kost 2 euro en de totale opbrengst gaat dus volledig naar het Nationaal Rampenfonds. Inschrijven kan bij voorzitter Dami Koevoets via telefoonnummer (0167) 532771. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief