Foto: Remko Vermunt

Vier dagen feest met kermis 2.0 in Kruisland

KRUISLAND - Kruisland maakt zich op voor vier dagen feest met een kermis 2.0 die van komende vrijdag tot en met maandag na een jaar afwezigheid weer in het dorp neerstrijkt.


Zoals gebruikelijk vindt de kermis plaats in het laatste weekend van september. De organisator, John Dauphin, is hiertoe wederom een samenwerkingsverband aangegaan met de speciaal opgerichte stichting Vrienden van Kruisland. “We willen voor het dorp Kruisland én omgeving weer een volwaardige kermis neerzetten, voor jong en oud,” aldus John Dauphin. Naast de nodige attracties is er ook gezorgd voor amusement.

Kleurwedstrijd

Komende vrijdag wordt de kermis 2.0 geopend om 15.00 uur. Een half uur later vindt de uitslag van de kleurwedstrijd plaats, welke op de Zonnebergschool werd gehouden op initiatief van de kermisexploitanten. Op de eerste kermisdag, de vrijdag, is ook dit jaar een prikkelarm kermisuurtje welke start om 17.00 uur voor alle hulpbehoevenden in de regio. De muziek gaat op een lager pitje en er is een gratis versnapering. Vanaf 15.00 uur is tevens het grote Kermisterras XXL geopend voor een hapje en een drankje. Om 23.00 uur gaan de lichten uit. Zaterdag 25 september start de tweede kermisdag om 13.00 uur. De organisatie heeft het duo Woezel & Pip uitgenodigd voor een ‘meet and greet’. Om 15.00 uur is het tweetal aanwezig om kennis te maken met de allerkleinste bezoekers en om op de foto te gaan. Voor de overige jeugd is er tevens een glitter- en festivaltattoo-artieste aanwezig die gratis creaties maakt.

Familiedag

Ook de tweede kermisdag is het Kermisterras XXL geopend vanaf 13.00 uur en sluit de kermis uiterlijk om middernacht. ‘s Zondags vindt traditioneel de familiedag plaats vanaf 14.00 uur. Een uur eerder starten de kermisattracties op en de sluiting is een uur voor middernacht. DJ, zanger en entertainer Chris Antonissen, beter bekend als Chrisje, zal diverse live-optredens verzorgen en draait de allergrootste hits grijs. De laatste kermisdag wordt ook wel Blauwe Maandag genoemd. Het Kruislandse duo Sjerrie Denz is traditioneel aanwezig op het kermisterrein. Hiernaast staan er diverse gastoptredens op het programma. Het entertainment begint deze dag om 16.00 uur. De attracties gaan om 15.00 uur open. De sluiting van de vernieuwde kermis is om 22.00 uur.

Surf voor meer informatie naar www.facebook.com/kermiskruisland.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief