Foto: Politie
UPDATE

Woningoverval Steenbergen: twee gewonden, verdachten vrijgelaten

STEENBERGEN - In een woning aan de Witte Ruiterweg zijn maandagochtend twee personen gewond geraakt. De politie hield op de A4 bij Dinteloord twee mogelijke verdachten aan. Zij werden nadien in vrijheid gesteld.


De overval vond rond 8.30 uur plaats. Vermoedelijk vier gewapende mannen met bivakmutsen sloegen de twee slachtoffers, tevens bewoners. De man en de vrouw raakten gewond en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er waren nog meer bewoners aanwezig. Zij raakten niet gewond.

Arrestaties

De daders vluchtten vermoedelijk weg in een wit busje richting de Westlandse Langeweg. Diverse politie-eenheden en een politiehelikopter zochten in de omgeving van Steenbergen naar de daders. Rond 9.40 uur werd op de A4 richting Rotterdam een wit busje staande gehouden. De twee inzittenden werden gearresteerd. Hierbij werd tijdelijk de snelweg gestremd. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiebureau gebracht. Na een eerste onderzoek werd het duo in vrijheid gesteld omdat er onvoldoende verdenkingen waren.

Fietser

De politie onderzoekt de overval. Onder andere wordt in en om de woning aan de Witte Ruiterweg een sporenonderzoek ingesteld. Verder hoort de politie de slachtoffers en getuigen. De politie is nog op zoek naar mensen die meer over dit incident weten. Specifiek zoekt de politie een man of jongen die rond de overval op de fiets reed over de Witte Ruiterweg. Deze fietser droeg een rugzak en stopte bij de woning van de overval. Ben jij deze fietser of hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021265671.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief