Afbeelding
Foto: Pixabay

Opnieuw dwangsom voor drugsdealer in Steenbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft voor de tweede keer een dwangsom opgelegd voor het dealen van drugs. Het betreft deze keer een man die op 20 augustus betrapt werd door de politie in zijn auto op de Leerlooierij in Steenbergen.

De drugsdealer heeft een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ van 5.000 euro gekregen. Zodra hij zich opnieuw schuldig maakt aan eenzelfde misdrijf, moet hij dit bedrag ook daadwerkelijk betalen. “We hopen dat dit ontmoedigend werkt,” zegt burgemeester Van den Belt.

Onveilige situaties

De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geeft de burgemeester de mogelijkheid om een dwangsom op te leggen aan drugsdealers. Dit kan omdat er niet alleen een strafbaar feit wordt gepleegd, maar ook de openbare orde en veiligheid wordt verstoord. “Het dealen van drugs zorgt ook voor onveilige situaties voor omwonenden en mensen op straat. Dat tolereren we niet.” Het opleggen van een dwangsom is een extra bestuurlijke maatregel in de drugsaanpak. Het is de tweede keer dat burgemeester Van den Belt hier gebruik van maakt. In augustus deed hij dat voor het eerst.

Herhaling voorkomen

De dwangsom staat los van de strafrechtelijke procedure die door het Openbaar Ministerie wordt opgepakt. “Met het opleggen van een dwangsom kunnen we sneller ingrijpen. Hopelijk kunnen we zo herhaling voorkomen.” In totaal kan het bedrag voor de dealer in Steenbergen oplopen tot 20.000 euro. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief