Foto:

Haringvlietbrug gaat toch vaker open voor de scheepvaart

STEENBERGEN - De Haringvlietbrug is sinds zondag vaker open dan één keer per week. Dat is  bekendgemaakt na een overleg dat het Watersportverbond samen met watersportplatform Hiswa voerde met Rijkswaterstaat. De brug gaat voortaan twee keer per week open, op zondag om 17.00 uur en woensdag om 12.00 uur.

Het Watersportverbond zit sinds de sluiting van de Haringvlietbrug op 23 juni van dit jaar steevast aan tafel met Rijkswaterstaat en dringt sinds het begin aan op meer openingen. Daarnaast vindt het Watersportverbond de definitieve opening, die gepland staat voor april 2023, buiten proportioneel laat en is zij van mening dat dit veel eerder zou moeten kunnen worden opgelost.

De gesprekken hebben nu in ieder geval opgeleverd dat de brug vaker open gaat. Over het sneller met een definitieve oplossing komen voor het vervangen van de klep lopen de gesprekken nog. Rijkswaterstaat wijst daarbij op technische complicaties in combinatie met het beschikbaarheid van voldoende financiën. “Gelukkig staat de watersport niet alleen. Ook gemeenten, provincies en vervoersorganisaties zetten druk op de ketel. We hopen dat ook dit tot een bestuurlijke doorbraak zal leiden op regeringsniveau. Het Watersportverbond is naast Rijkswaterstaat ook betrokken bij overleg met overheden hierover”, meldt het Watersportverbond.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief