Brandweeroefening op de Leerlooierij, Reinierpolder II
Brandweeroefening op de Leerlooierij, Reinierpolder II (Foto: Christel Schiphorst)
FOTOALBUM

Oefening van vrijwillige brandweer op Reinierpolder II

STEENBERGEN - Manschappen van de vrijwillige brandweer Steenbergen hebben woensdagavond een brandweeroefening gehouden aan de Leerlooierij op Bedrijventerrein Reinierpolder II. 


Na een - in scene gezette melding - kwam de tankautospuit als eerste ter plaatse, na een kleine dwaling bij de Koperslagerij. Eenmaal bij de Leerlooierij aangekomen, troffen de brandweerlieden een zwaar rokend bedrijfspand aan. Nadat de situatie in beeld was gebracht, ondanks de dikke rook, en dus met ademmasker en lampen, is er een begin gemaakt met blussen. 

Tevens was het nieuwe voertuig, de GWT- Grootschalig Water Transport, ingezet. Met een lengte van 1.5 km aan slangen kan dit voertuig van zeer ver weg water aanvoeren. Aan het einde van de Leerlooierij bevindt zich een boezem, waarvandaan het water onttrokken zou worden, ingeval deze calamiteit realiteit zou zijn geweest. Op deze avond werd zo’n 300 meter slang uitgerold, 8 duims dik (20 cm). Blussen via dit voertuig heeft niet daadwerkelijk plaatsgevonden tijdens de oefening, vanwege de verwachte overlast in geval van een werkende debietpomp die 6.000 liter water per minuut kan leveren.

In de simulatie is het bedrijfspand helaas opgegeven, vanwege meerdere felle brandhaarden. Gelukkig ging het slechts om een oefening en konden de vrijwillige brandweermannen en -vrouw na enkele uren weer tevreden terugkeren naar de kazerne.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief