<p>Roel Suykerbuyk: &#39;Podiumvrees heb ik niet, hoor&#39;</p>

Roel Suykerbuyk: 'Podiumvrees heb ik niet, hoor'

(Foto: Christel Schiphorst)

Lang Leve Muziek: ‘Ik speel straks heel graag met mijn opa samen’

STEENBERGEN - Vorig jaar raakte hij voor het eerst een trombone aan en nu speelt Roel Suykerbuyk al fanatiek mee op school met zijn eigen instrument. 


“Ik vind het heel leuk om te schuiven,” begint Roel. “Met de trombone geef je eigenlijk de maat aan, niet de melodie. Je begeleidt als het ware de muziek.” Vriend Pieter speelt fagot. Sinds kort zit Roel bij het schoolorkest en ook bij de Muzieketiers van de Volharding. Al na één jaar muziekles kunnen kinderen komen spelen in jeugdorkest de Muzieketiers. 

Tijdens de repetities maken de orkestleden kennis met de fijne kneepjes van het spelen in een orkest zodat zij met de perfecte basis aan hun muzikale carrière kunnen beginnen. “Tijdens een van de concerten werden de opa’s en oma’s in de zaal gevraagd of ze mee wilden doen met een leuk project ‘Lang Leve Muziek’. Mijn opa wilde dat wel!” vertelt Roel vrolijk. 

Het project is nog maar net begonnen, dus ze hebben nog niet samen gespeeld, maar dat gaat in ieder geval gebeuren tijdens een groot concert op 25 november in ‘t Cromwiel. Ondertussen oefent Roel druk door om het mooiste geluid uit zijn trombone te halen. “Podiumvrees heb ik niet, hoor”, vertelt hij zonder verblikken of verblozen. En dat is hem aan te zien. Hij straalt zodra de trombone uit de tas komt en hij het mondstuk aan zijn lippen zet. Het liefst zou hij de sterren van de hemel spelen in het Stadspark, maar hij houdt zijn kaarten nog even voor zich. Wacht maar tot 25 november! 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief