Afbeelding
Foto: Shutterstock

GGD West-Brabant start vrijdag met boostercampagne

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

STEENBERGEN - Alle GGD’en bereiden zich voor om op vrijdag 19 november te starten met de boostervaccinaties. Mensen die zijn geboren voor- of in 1931 kunnen, zodra zij een uitnodigingsbrief hebben ontvangen, vanaf donderdag 18 november een afspraak maken. 

De boostercampagne van GGD West-Brabant start op vrijdag 19 november op locatie Breda International Airport (BIA). Daarna volgt op maandag 22 november locatie Breepark. 

Beide locaties zijn vooralsnog geopend van maandag tot en met vrijdag. De procedure verloopt gelijk aan vorige keer: mensen komen met hun uitnodigingsbrief naar de vaccinatielocatie, worden gecheckt op identiteit en vervolgens gevaccineerd. Ook wachten zij weer een kwartier ter observatie.

Via de landelijke online afsprakentool maken mensen een afspraak voor het halen van de boostervaccinatie. Voor de boostervaccinatie wordt gebruik gemaakt van een mRNA vaccin: Pfizer/BioNTech of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin iemand als 1e en 2e prik heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid.

Waarom start de overheid met een boostercampagne?
Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen covid-19 te versterken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief