De Hoogtepieten in Steenbergen.
De Hoogtepieten in Steenbergen. Foto: Christel Schiphorst

‘Hoogtepieten’ stelen de show in Steenbergen

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN - Twee Pieten aan het begin van de route hebben het druk. Alle kinderen die al een tijdje aan de Lindenburghlaan hebben gewacht en nu om het hoekje de eerste Pieten tegenkomen, willen meteen aan de slag.

Dit zijn officieel de ‘Hoogtepieten’. Hun grote ladder stond echter ongebruikt tegen de muur. Die ging al snel kapot. Maar een echte Piet is voor geen gat gevangen, dus hebben ze snel hun activiteit aangepast. Cadeautjes mikken in een grote vrolijke doos is ook leuk voor de kinderen!

“We hebben een goede reis gehad, hoor,” aldus Piet, “en we zijn weer heel blij om in Steenbergen te zijn. We hebben natuurlijk ook geluk, want het weer is nu mooier en warmer dan voorgaande jaren.” Het heerlijke zonnetje maakte de belevingsroute extra leuk.  Echt heel fijn als je uit het warmere Spanje komt natuurlijk, of al even staat te wachten! De vele kinderen waren ook weer erg lief en enthousiast. Iedere keer handen vol pepernoten, kruidnootjes en Sinterklaasschuimpjes krijgen, dragen natuurlijk ook bij aan het voorbeeldige gedrag. Net al een gezond mandarijntje, het appeltje van oranje, anno 2021. De ‘Hoogtepieten’ waren er twee van in totaal wel zo’n veertig pieten die met hun bonte pakken de Kade opfleurden. Na een warm welkom door Mirella in haar tijdloze witte rokje en bontjas, volgde een vrolijke variëteit aan spellen. De organisatie rondom de Sint had een waar huzarenstukje verricht om iedereen, niemand uitgesloten, te laten genieten van de Sint.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief