Afbeelding
Foto: Bravis

Bravis scoort hoog in de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Het Bravis ziekenhuis scoort hoog bij de financiële test van BDO Accountants & Adviseurs. “Bravis handhaaft haar positie in de top 10 en dat is een mooi resultaat. We laten hiermee zien dat Bravis een financieel gezond ziekenhuis is en blijft, ondanks de onvoorziene zorguitgaven voor coronapatiënten”, aldus Luc Stevens, manager Finance & Control.

BDO analyseert ieder jaar de financiële jaarverslagen van alle ziekenhuizen in Nederland. Met deze financiële stresstest wil BDO de veerkracht van ziekenhuizen vergroten.

2020 was een onzeker jaar, ook voor Bravis. “Zo hebben we veel onverwachte kosten gemaakt voor coronapatiënten. Ook zijn we inkomsten misgelopen doordat veel van de zorg is uitgesteld. Desondanks hebben we ons huishoudboekje redelijk op orde gehouden. Het financieel resultaat over 2021 zal sterk afhangen van de Corona Bijdrageregeling en de ontwikkeling van de coronapandemie. We blijven kwalitatief goede zorg aanbieden en financiële ruimte houden om noodzakelijke investeringen in medische apparatuur te kunnen blijven doen. Een financieel gezond ziekenhuis is noodzakelijk om het nieuwe Bravis ziekenhuis te kunnen bouwen”, aldus Luc Stevens.

De hoge klassering noemt Albert-Jan Mante, lid Raad van Bestuur, een compliment voor de hele organisatie van Bravis. “Het is heel knap om in zo’n lastig jaar als 2020 en goede zorg te leveren en ook de financiën op orde te hebben.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief