Sint Nicolaas is dolblij om alle kinderen weer te ontmoeten.
Sint Nicolaas is dolblij om alle kinderen weer te ontmoeten. Foto: Christel Schiphorst

Sinterklaas is voor honderdste keer in Steenbergen

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN - De Sint is weer in het land. Dit weekend is hij in de verschillende kernen van Steenbergen gearriveerd. De Bode interviewde hem...

Sint Nicolaas is dolblij om alle kinderen weer te ontmoeten. “Vorig jaar werd ik ontvangen door de burgemeester, maar zonder de kinderen.....ja....,.” zucht de Sint. “dan is het dit jaar toch veel fijner, hoor. Dit jaar kom ik voor de honderdste keer naar Steenbergen. Er is in de loop van de tijd veel veranderd, maar de blije kinderen blijven ieder jaar komen en dat geeft mij veel vreugde”, aldus de Goedheiligman. 

Niemand overslaan

“En ieder jaar komen er weer lieve kinderen bij”, constateert de Sint, “die wonen in de nieuwe wijken. De Pieten worden dus ook ieder jaar drukker, maar brengen met veel plezier schoencadeautjes en pakketjes met Sinterklaasavond,” aldus de Sint. Ook dit jaar zijn er zoveel mogelijk Pieten meegekomen. De Sint is dol op de muzikaliteit van de kinderen in Steenbergen en omgeving. Hij laat weten dat hij erg geniet van de optredens als hij op bezoek komt bij de basisscholen. “Ik zal er dan ook alles aan doen om geen enkel kind over te slaan en mijn Pieten weten (bijna) overal binnen te komen,” lacht de Sint. Ook heeft zijn paard geen moeite met zonnepanelen op het dak, want daar heeft zijn trouwe beestje op getraind. De Sint geeft de kinderen graag nog mee, dat het heel fijn is om kleine cadeautjes te krijgen en dat het niet altijd om grote cadeaus draait. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief