Afbeelding
Foto: Shutterstock

Goed nieuws: ruim 43 procent minder auto-inbraken in 2021

Door: Marloes Smits Algemeen

STEENBERGEN - Vergeleken met 2020, zijn er 2021 43,3 procent minder auto-inbraken geweest in de gemeente Steenbergen. Dit blijkt uit analyses van politiecijfers door LocalFocus. Het komt waarschijnlijk door de avondklok aan het begin van dit jaar. De auto-inbraken zijn gemeten tussen januari en oktober. 

Dit jaar zijn er zelfs maanden bij geweest zonder auto-inbraken: maart, april, juni en september. Daarnaast waren er in januari en februari 85,7 procent minder inbraken dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit zou eventueel kunnen komen door de avondklok die in januari inging, waardoor mensen veelal thuisbleven. In totaal zijn er 30 auto-inbraken gepleegd, wat neerkomt op 7 inbraken per tienduizend inwoners. 

Omliggende gemeentes

Als we kijken naar buurtgemeente Bergen op Zoom, dan mag Steenbergen al helemaal niet klagen. Hoewel ook daar een flinke daling te zien is, zijn daar nog altijd 192 auto-inbraken gepleegd in 2021. Dit komt neer op ongeveer 28,4 per tienduizend inwoners, een flink stuk meer dan in Steenbergen dus. In Bergen op Zoom is wel in elke maand een daling te zien ten opzichte van 2020. 

Maar, Tholen doet het juist veel beter dan Steenbergen. Daar ligt het aantal auto-inbraken op 9, twee minder dan in 2020. Ook het aantal inbraken per tienduizend inwoners ligt daar lager: 3,5 in tegenstelling tot Steenbergen die dus 7 inbraken per tienduizend inwoners heeft. In Tholen is het vooral in de zomermaanden rustig: maart, juli, augustus en september, allemaal maanden zonder auto-inbraken in 2021. Hopelijk is het volgend jaar weer gedaald. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief