Nils, Renée en hun kinderen Yuna (3 jaar) en Nourah (baby).
Nils, Renée en hun kinderen Yuna (3 jaar) en Nourah (baby). Foto: Christel Schiphorst

Bij iedere stap ging het: ‘Zijn we al bij de Sint, zijn we er al?’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN - Op audiëntie bij Sinterklaas? Dat betekende zondag bij de intocht in Steenbergen in de wachtrij staan voor de laatste stappen richting de Sint. Dat deden ook Nils en Renée met hun kinderen Yuna en pasgeboren Nourah. 

“Het was wel lang wachten, maar het was erg leuk gedaan met al die Pieten, die met iedereen aan het dollen waren,” blikt moeder Renée terug. “De verschillende activiteiten van pakjes en spelletjes waren een welkome onderbreking, want anders was het wel lang voor de kleintjes.” 

Yuna is drie, de eerste ervaring met de intocht had ze toen ze één jaar oud was. Vorig jaar ging niet door, dus deze keer was het écht spannend.  Bij iedere stap ging het: ‘Zijn we al bij de Sint, zijn we er al?” Hoog op de schouders van vader Nils had ze een goed overzicht over de mensenmassa en zag ze de mijter van de Sint al een tijdje. ‘s Avonds mocht ze haar schoen zetten, natuurlijk, dus dat was ook spannend. 

De hele kade stond vol met Pieten: Allereerst de Hoogtepieten, met helaas een gebroken ladder, daarna volgden hinkelspellen en pakjes in een schoorsteen mikken. Vervolgens werden de kinderen begroet door de Dakpiet, die balanceerde op een vuilnisbak, zoals hij dat ook op het dak doet. Even verder mochten de kinderen hun eigen balanceerkunsten laten zien op ‘de balk’, en stond een heuse Paraboolpiet, die tot grote hoogte zijn parabolen de lucht in gooit. Ook de houten speelboot met Piet Piraat zorgde voor spektakel. En vrolijke muziek en dansende pakjes maakten de beleving compleet. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief