Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Maria Reginaschool krijgt groene impuls op Boomfeestdag

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Normaal gesproken vindt op 16 maart de Nationale Boomfeestdag plaats, maar toen kon deze landelijke dag vanwege het coronavirus niet worden gevierd. Op de Maria Reginaschool in Steenbergen werd de Boomfeestdag daarom donderdag gehouden.

Het schoolplein kon wel wat groen gebruiken, dus werden er deze dag maar liefst zeventien nieuwe bomen geplant. Uitgedost in feestelijke shirts met daarop toepasselijke teksten als ‘wil je met mij een boom planten?’ gingen de kinderen van groep 7 aan de slag om, samen met wethouder Wilma Baartmans en een aantal leerkrachten, de bomen in de grond te zetten. 

Biodiversiteit

Er is gekozen voor zeventien verschillende inheemse bomen om invulling te geven aan de biodiversiteit. Bovendien zijn dit bomen die beter beschermd zijn tegen ziektes. Met als thema ‘Bomen maken gezond’ hebben de kinderen het schoolplein omgetoverd in een groene schoolomgeving. Dit zorgt voor een betere ontspanning en beïnvloedt het welbevinden van leerlingen en docenten in positieve zin. 

Regenwormen

Na het planten van de bomen kregen de kinderen ook nog een handjevol regenwormen om ervoor te zorgen dat de boom onder de grond ook goed wordt verzorgd met voldoende zuurstof. De wormen zorgen voor gangenstelsels en ruimte tussen de zandkorrels waar de wortels gebruik van maken om te kunnen uitgroeien tot mooie en gezonde bomen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief