Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Start reizende foto-expositie Steenbergen

Door: Caren Vermaat Algemeen

Steenbergen - Vandaag was eigenlijk de aftrap van het jubileumjaar 750 jaar Steenbergen maar de feestelijke opening door muziekvereniging Volharding is verplaatst naar maart volgend jaar.

Gelukkig komt van uitstel geen afstel zegt wethouder Wilma Baartmans en zijn we ontzettend blij dat we hier vandaag met een klein groepje de fototentoonstelling “Vereeuwig de gemeente” kunnen openen in ’t Cromwiel. “We maken dit weekend dus geen muzikale tijdreis door de geschiedenis van onze gemeente maar wel een hele bijzondere visuele reis langs al het moois dat Steenbergen te bieden heeft.”

Fotowedstrijd

De expositie bestaat uit 24 werken die zijn gefotografeerd door leden van Fotoclub Steenbergen, Fotoclub Brabantse Wal en inwoners van gemeente Steenbergen. Vandaag is ook de prijsuitreiking van de fotowedstrijd waarvoor de inwoners hun mooiste foto’s van een historisch punt uit Steenbergen hebben ingestuurd. De derde en tweede prijs zijn gewonnen door Thomas Weezenbeek en de eerste prijs is gewonnen door Roel Looijen. Roel was online aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen en was heel blij dat een van zijn foto’s de eerste prijs had gewonnen. “Het is wel een andere foto dan ik dacht waarmee ik heb gewonnen, maar dan weet ik nu welke het is”, vertelt een verraste Roel.

Reizende expositie

De expositie zal de komende maanden te bekijken zijn in de verschillende kernen van Steenbergen en als het goed is zullen de foto’s uit de expositie ook nog in een speciaal boekje worden gepubliceerd ter promotie van de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief