<p>Het echtpaar Schoutens ondetekent de eerste koopovereenkomst voor een woonwagenstandplaats.</p>

Het echtpaar Schoutens ondetekent de eerste koopovereenkomst voor een woonwagenstandplaats.

(Foto: Gemeente Steenbergen)

Eerste koopovereenkomst woonwagenstandplaats Nieuw-Vossemeer getekend

STEENBERGEN - De Gemeente Steenbergen vindt het belangrijk dat er op haar woonwagencentra op dezelfde manier gewoond kan worden als in andere wijken. Een belangrijke stap hierin is het verkopen van standplaatsen aan huurders. Donderdag was het voor het eerst zover en ondertekende het echtpaar Schoutens uit Nieuw-Vossemeer in het Steenbergse gemeentehuis de koopovereenkomst.


De Gemeente Steenbergen heeft woonwagencentra in Steenbergen (dertien standplaatsen), Dinteloord (negen standplaatsen) en Nieuw-Vossemeer (vier standplaatsen). In het woonwagenbeleid dat de gemeenteraad in 2019 vaststelde, staat dat de bewoners van deze centra de mogelijkheid moeten krijgen om hun standplaats te kopen. Belangrijke voorwaarde hiervoor was dat de centra eerst ‘schoon, heel en veilig’ gemaakt werden. De afgelopen tijd is daar hard aan gewerkt. In Nieuw-Vossemeer is het terrein nu op orde en zijn de standplaatsen klaar voor de verkoop.


Vertrouwen
Omdat het in de praktijk lastig blijkt te zijn voor woonwagenbewoners om een hypotheek af te sluiten, geeft de Gemeente Steenbergen hen de mogelijkheid om hun standplaats te kopen via een ‘kopen op afbetalingsregeling’. Wethouder Willy Knop: “Ik ben blij dat mede hierdoor alle huurders de mogelijkheid krijgen om eigenaar te worden van hun standplaats.” Dit geldt straks uiteraard ook voor de woonwagencentra in Steenbergen en Dinteloord. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook hier binnen afzienbare tijd tot een prettige woonomgeving kunnen komen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief