Mark Augustijn en Cor Kornips, voorzitters vanrespectievelijk Fotoclub Brabantse Wal en Fotoclub Steenbergen.
Mark Augustijn en Cor Kornips, voorzitters vanrespectievelijk Fotoclub Brabantse Wal en Fotoclub Steenbergen. Foto: Caren Vermaat

Fotografiefanaten genieten van foto’s op expositie ‘Vereeuwig de gemeente’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - De voorzitters van beide fotoclubs uit Steenbergen zijn supertrots op de mooie foto’s van de tentoonstelling ’Vereeuwig de gemeente’.

Het zijn in totaal 24 prachtige foto’s van de mooiste plekjes en historische punten uit de geschiedenis van Steenbergen. Voorzitter van de Fotoclub Brabantse Wal, Mark Augustijn, vertelt: “Het zijn allemaal mooie platen waarvan er tien door onze leden zijn gemaakt. We hebben een hele leuke en laagdrempelige fotoclub. Ik zeg altijd: ‘Als je een fototoestel kan vasthouden dan ben je welkom’. We hebben elke drie weken een clubbijeenkomst waar we met elkaar de opdrachten bespreken. We hebben ook regelmatig leuke uitjes. Dan gaan we op een bijzondere locatie met elkaar foto’s maken.” De voorzitter van Fotoclub Steenbergen is Cor Kornips. “Er hangen hier op de tentoonstelling foto’s van elf leden, dus daar zijn we erg blij mee. We doen ook regelmatig mee aan diverse evenementen wedstrijden zoals de Bondsvisie. Daar waren we 54ste van alle fotoclubs in Nederland en hebben we zelfs een bronzen prijs gewonnen,” vertelt Cor trots. “We hebben iedere maand een aantal clubbijeenkomsten waar we de individuele foto’s bespreking of een interessante lezing hebben over een bepaald onderwerp. Maar we doen ook regelmatig leuke uitstapjes met elkaar naar mooie foto locaties.” Op de websites van beide fotoclubs vind je meer informatie over alle werken en kun je ook aanmelden als lid: www.fotoclubbrabantsewal.nl en www.fotoclubsteenbergen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief