Spelmoment uit de wedstrijd SC Welberg-Vrederust.
Spelmoment uit de wedstrijd SC Welberg-Vrederust. Foto: Jesse de Decker

SC Welberg sleept gelijkspel uit het vuur tegen Vrederust

WELBERG - Afgelopen weekend speelde SC Welberg de thuiswedstrijd tegen Vrederust. Na een 0-3 achtstand bij rust wist Welberg het tij in de tweede helft te keren, uitslag 4-4.

Het eerste echte gevaar kwam na 10 minuten, Vrederust mocht op de rand van het strafschopgebied een makkelijk gegeven vrije trap nemen, via de muur en de paal werd een vroege achterstand voorkomen. Drie minuten later lag de bal wel achter Welberg keeper Mitchell de Bruijn. Opnieuw gaf scheidsrechter Karacelik een gemakkelijke vrije trap dicht bij het strafschopgebied. De vrije trap vanaf links werd binnengekopt door Vrederust. Het eerste gevaar van Welberg kwam na een kwartier spelen. Dennis Luijks mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen, echter werd deze via de muur afgeslagen. Vrederust bleef ook in het tweede deel van de 1e helft het betere van het spel hebben, met af en toe snelle aanvallers wist het Welberg erg lastig te maken. Op het half uur verdubbelde de bezoekers de score. Een afstandsschot werd in eerste instantie met de voet gepareerd door keeper de Bruijn, de bal kwam echter via de paal terug het veld in waarna Vrederust de 0-2 binnen kon schieten. Op slag van rust leek Vrederust de wedstrijd al in het slot te gooien. Met een snelle aanval werd de ruststand op 0-3 bepaald.

Tweede helft

Amper 5 minuten in de tweede helft gespeeld kwam Welberg via Dennis Luijks op 1-3. Luijks gaf goed druk op de verdediging van Vrederust die de bal halverwege hun helft inleverde, Luijks kon vrij doorlopen richting de keeper en maakte geen fout. Een minuut later stoomde Welberg weer op richting het doel van Vrederust, een voorzet van aanvoerder Luijks werd net gemist door Jelle Smout. Welberg bleef Vrederust onder druk zetten, na 60 minuten kreeg Welberg weer een goede kans. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied kwam vanuit de muur voor de voeten van Mats Meeusen, de keeper en de lat voorkwamen beide de aansluitingstreffer. De thuisploeg bleef echter aandringen, Vrederust kon het vertoonde spel van de eerste helft niet doorzetten, in de 66e minuut kwam Welberg via Luca di Tucci op 2-3. Een voorzet van Mats Meeusen werd door de verdediging gemist, de keeper tikte de bal recht voor de voeten van di Tucci die hierdoor makkelijk kan binnenschieten. Bijna direct na de aftrap lag de 2-4 in het net, Vrederust stoomde aan de rechterkant van het veld op, de lage voorzet nabij de achterlijn werd goed binnengeschoten. Welberg weet echter van geen opgeven en blijft flink aanvallen, in de 75e minuut wordt Dennis Luijks vanuit de achterhoede met een lange bal bediend, het daaropvolgende schot beland in het zijnet. Vijf minuten later wordt Diego Vaissaire via een steekpass weggestuurd, echter is de bal net wat te hard om tot een gevaarlijke kans te komen. In de 83e minuut viel dan toch de 3-4, wederom werd er vanuit de achterhoede een lange bal gespeeld op Dennis Luijks, met zijn snelheid en behendigheid weet hij de Vrederust verdediging te omspelen waarna hij koel de 3-4 binnen schiet. Een spannende slotfase volgde, alles en iedereen van Welberg voelde dat er een gelijkspel inzat, diep in de blessuretijd viel de dik verdiende gelijkmaker ook.

Uit een hoekschop kopte Martijn Gladdines de bal hard achter de keeper. Meteen na het doelpunt floot de scheidsrechter af.

Voor aankomende zaterdag 4 december staat er uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Bergen op de planning. Op sportpark de Markiezaten in Bergen op Zoom wordt er om 14:00 uur afgetrapt.