Bestuursleden Leonie Barendse en Leander Lebeau zijn trots op De Heraut, de gemeentelijke onderscheiding die de stichting mocht ontvangen vanwege haar grote betekenis voor de lokale gemeenschap.
Bestuursleden Leonie Barendse en Leander Lebeau zijn trots op De Heraut, de gemeentelijke onderscheiding die de stichting mocht ontvangen vanwege haar grote betekenis voor de lokale gemeenschap. Foto: Caren Vermaat

‘Veel positieve reacties over nieuwe opzet intocht Sinterklaas’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Leonie en Leander zijn als bestuursleden van Stichting Sinterklaas Steenbergen mede verantwoordelijk voor de organisatie van de intocht van Sinterklaas.

Leonie is zo’n vijf jaar geleden met de Stichting in contact gekomen. Ze is daar officieel penningmeester maar ze doen eigenlijk altijd alles met elkaar, vertelt ze. Haar partner Leander zit ook in het bestuur. Leonie vertelt: “Het eerste jaar dat ik in het bestuur zat was gelijk ook het eerste jaar dat de intocht niet meer naar ’t Cromwiel ging maar naar de Markt, dus dat was wel een hele organisatie. We hebben het toen drie keer op de Markt gedaan, maar toen kwam corona en moesten we weer wat anders gaan verzinnen. Vorig jaar hebben we de intocht opgenomen in het gemeentehuis en dat is toen door de SLOS uitgezonden. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een doorstroomlocatie te maken. We hebben een route opgezet langs de haven waar mensen langs allerlei activiteiten konden lopen, zoals de Pietengym. Aan het eind van de route stond Sinterklaas die ze een boks konden geven en mee op de foto konden gaan.” 

Persoonlijke aandacht

Leander die al vijftien jaar betrokken is bij de Stichting zegt: “We hebben heel veel positieve reacties gehad over deze intocht omdat er zoveel persoonlijke aandacht was voor de kinderen door de Pieten en Sinterklaas, waardoor zelfs veel ouders hebben aangegeven dat we het vaker op deze manier zouden moeten doen. We zijn ook superblij nu met deze erkenning die we krijgen met ‘De Heraut’, dat was echt een grote verassing waar we met zijn allen supertrots op zijn!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief