Afbeelding
Foto: Oerlemans Mode

Oerlemans Mode uit Steenbergen opent zaterdag hoe dan ook haar deuren

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - De persconferentie later deze dag moet uitsluitsel brengen over het wel of niet verlengen van de lockdown. Wat er ook wordt besloten, Oerlemans Mode uit Steenbergen heeft aangekondigd om - als protest tegen de lockdown - zaterdag om 09.00 uur in ieder geval haar deuren te openen.

 

‘Het kan, het hoort, het moet’, zo stelt de modezaak in een bericht op haar Facebook-pagina. “Winkelen kan bij ons op een verantwoorde manier, volgens de regels. En dat gaan we doen,” zo kondigen eigenaressen Annabel en Ellis aan. “We hebben een grote zaak. Voldoende afstand houden lukt hier prima.” De aankondiging van de opening kan volgens de ondernemers op veel bijval rekenen. “Via social media en WhatsApp hebben we van onze klanten veel respons ontvangen. Wat dat betreft zou het voor ons best wel eens een drukke zaterdag kunnen worden.”

Persconferentie

De kans bestaat overigens dat het kabinet besluit dat zogeheten niet-essentiële winkels zaterdag op afspraak ‘gewoon’ klanten mogen ontvangen. Dat werd donderdag reeds gelekt. “Het zou een stap in de goede richting zijn, al is het afwachten wat dan precies de voorwaarden zijn.” De persconferentie straks zal daarover uitsluitsel moeten bieden. In geval van een negatieve uitkomst gaat Oerlemans Mode zaterdag toch gewoon open. “Dan blijft het dus een protestopening.” Voor het team van Oerlemans Mode, dat volledig achter de actie staat, is het nog afwachten hoeveel collega-ondernemers eveneens bereid zijn de deuren open te gooien. Club Leef Vitaal heeft reeds aangekondigd dit in ieder geval wel te zullen doen. Andere ondernemers twijfelen nog. Voor de horeca ziet het er somber uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief