<p>Michel Lambers.</p>

Michel Lambers.

(Foto: Volkspartij)

Volkspartij-lijsttrekker Lambers draagt stokje over aan Kouwen

STEENBERGEN - Michel Lambers, de fractievoorzitter van de Volkspartij in Steenbergen, zal in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen geen lijsttrekker zijn. Hij heeft het stokje doorgegeven aan Danker Kouwen.


Zijn besluit heeft alles te maken met een door hem ondergane niertransplantatie. Lambers heeft aangegeven hierdoor zich niet volledig te kunnen inzetten voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen omdat het herstel mogelijk meerdere weken zal duren. Lambers leefde reeds lang toe naar de nieroperatie nadat zijn op de kop af 21 jaar eerder getransplanteerde nier het twee jaar geleden had op gegeven en hij noodgedwongen weer aan de dialyse moest.

Voorman

Zoals gezegd is de rol van lijsttrekker nu overgedragen aan Danker Kouwen. Volgens de Volkspartij heeft Kouwen in de gemeenteraad een helder en duidelijk profiel. Bestuur en leden van de partij zien in hem een uitstekende voorman voor de komende verkiezingen. Michel Lambers zal nu de tweede plaats op de lijst in nemen, gevolgd door medeoprichter Ger de Neve. De ledenvergadering van de Volkspartij heeft maandag de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Als beoogd wethouder, indien de Volkspartij opnieuw in de gelegenheid is deel te nemen aan een coalitie, is Eric van der Spelt door de leden gekozen. Uiteindelijk echter bepaalt de gemeenteraad na de verkiezingen welke partijen een wethouder leveren.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief