In het restaurant van de camping voeren Sandra de Prez en Marco Voorwinden het gesprek over de campingperikelen.
In het restaurant van de camping voeren Sandra de Prez en Marco Voorwinden het gesprek over de campingperikelen. Foto: Caren Vermaat

Onrust op camping Mattenburg in Nieuw-Vossemeer

Door: Caren Vermaat Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER- Er is afgelopen week veel ophef ontstaan bij de standplaatshouders van camping Mattenburg in Nieuw-Vossemeer.

Zij ontvingen op vrijdag 14 januari een brief van de nieuwe eigenaar Avoned over de sluiting van de camping. In de brief werd aangegeven dat per 1 maart alle elektra wordt afgesloten en dat iedereen dan weg moet zijn. Technisch directeur van Avoned, Marco Voorwinden, vertelt ook te zijn geschrokken van alle consternatie en wil zo snel mogelijk met alle betrokken partijen om de tafel om tot een oplossing te komen.

Nieuwe eigenaar

Avoned is een gespecialiseerd bouwbedrijf in verplaatsbare woningen en heeft in 2021 besloten om de camping over te nemen. “We kwamen vorig jaar in contact met John Auperle, de vorige eigenaar van de camping, omdat hij nieuwe huisjes op de camping wilde gaan plaatsen. Zo zijn we in gesprek gekomen en op een gegeven moment vroeg hij ons of we misschien interesse hadden om de camping over te nemen. In december 2021 hebben we dat gedaan en zijn we begonnen met het plaatsen van een aantal lodge tenten om wat lege plekken op te vullen en de camping te upgraden. 

Gevaarlijke situatie

Toen de tenten moesten worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, kregen we van de monteur te horen dat dit absoluut niet mogelijk was omdat de stroomvoorzieningen op de gehele camping zo slecht waren onderhouden, dat alles uit veiligheidsoverwegingen werd afgekeurd. Hierdoor konden we dus ook geen verzekeringen meer afsluiten en hebben we moeten beslissen om de standplaatshouders hierover te informeren middels de brief.”

Standplaatshouders in de kou

Sandra de Prez vertelt hoe zij is geschrokken van deze brief en met haar alle andere standplaatshouders, waarvan sommigen al zo’n 50 jaar op de camping staan. “We dachten allemaal dat de nieuwe eigenaar de camping ging opknappen, niet dat we zo in de kou zouden worden gezet.” Sandra staat al meer dan 15 jaar op de camping en geeft aan dat de huuropzegging volgens haar ook helemaal niet rechtsgeldig is. 

Duitse opkoper

Afgelopen donderdag was er op het kantoor van Avoned in Heinenoord een informatiebijeenkomst om in gesprek te gaan met de standplaatshouders en zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Er waren in totaal 41 mensen op af gekomen. De zaterdag erna is het op de camping een drukte van jewelste. Een aantal standplaatshouders is al aan het verhuizen en anderen komen polshoogte nemen. Volgens Sandra loopt er ook een Duitse opkoper rond. “Die loopt hier met een zak geld rond om caravans en spullen op te kopen”. Avoned geeft aan deze week met iedereen afzonderlijk in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen. “We gaan ervan uit dat we vóór zaterdag 29 januari iedereen een passend voorstel kunnen doen,” laat Marco Voorwinden weten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief