De jubileumvlag wordt gehesen door wethouder Wilma Baartmans en Barbara Erdmann.
De jubileumvlag wordt gehesen door wethouder Wilma Baartmans en Barbara Erdmann. Foto: Caren Vermaat

Steenbergen hangt jubileumvlag uit: ‘We gaan jubileumjaar uitbundig vieren’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN- De officiële jubileumvlag van Steenbergen ging maandagmiddag de lucht in. Wethouder Wilma Baartmans en voorzitter van muziekvereniging De Volharding Barbara Erdmann trotseerden storm Corrie om de vlag omhoog te hijsen.

“Door vandaag de vlag te hijsen laten we zien dat het jubileumjaar eraan komt. We zijn er klaar voor om nu echt van start te gaan en alle stormen te trotseren,” laat de wethouder weten. 

Verenigd & Vereeuwigd

Het eerstvolgende evenement dat voor de deur staat is het jublileumconcert ‘Verenigd & Vereeuwigd’ van Muziekverening Volharding dat eerder door corona werd afgelast. “Het was even spannend met de eerdere versoepelingen of het concert wel of niet door kon gaan” zegt Barbara. Zoals het er nu naar uitziet gaat het zeker door op zaterdag 19 maart. Als we rekening houden met de huidige corona maatregelen dan kunnen er in de zaal van ‘t Cromwiel rond de 300 mensen plaatsnemen, waarbij dan voldoende ruimte is om de 1,5 meter regel in acht te nemen.” 

Kaartverkoop

De kaartverkoop was vorig jaar al van start gegaan omdat het concert eigenlijk op 20 november de aftrap had moeten zijn van het jubileumjaar 2022 waarin het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen en 25 jaar één gemeente wordt gevierd. 

Tijdens het avondvullende programma nemen de orkesten van Volharding het publiek mee terug in de tijd. Het is een muzikale tijdreis waarbij iedereen wordt meegenomen in 750 jaar Steenbergen. “We hopen dat er op korte termijn nog meer versoepelingen aankomen zodat er wellicht nog meer kaarten in de verkoop kunnen, want anders zijn we nu al uitverkocht,” laat Barbara nog weten. De kaarten die al eerder zijn verkocht zijn dus gewoon nog geldig. Mensen die op 19 maart niet kunnen, kunnen hun geld terugkrijgen. Meer informatie hierover is te vinden op https://steenbergen2022.nl/agenda/verenigdenvereeuwigd/

Mensen die geen kaartjes meer kunnen bemachtigen of er niet bij kunnen zijn kunnen het concert ook volgen via een live uitzending van de SLOS.

Jubileum evenementen

“Na het jublileumconcert staan er nog veel meer evenementen op het programma en kan het jubileumjaar losgaan, zeggen Claudia de Groen en Olav Reijers, de projectleiders van het jubileumjaar. “Alle organisatoren staan te trappelen om te beginnen en staan in de startblokken om de evenementen te gaan organiseren.” 

Uitbundig vieren

Zo zal op 16 april de Vestingstedenroute van start gaan met tal van historische auto’s en varend erfgoed in de haven. Op zondag 17 april zijn de Vestingfeesten met allerlei activiteiten in het kader van de geschiedenis en cultuur van gemeente Steenbergen. “We gaan hoe dan ook dit jubileumjaar uitbundig vieren, waarbij we er echt vanuit gaan dat alles gewoon doorgaat volgens planning en als het echt niet anders kan dan gaan we over op plan B”, laat de wethouder nog weten. 

Surf voor meer informatie naar https://steenbergen2022.nl/agenda/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief