Teun Geers, Werkgroep Jaarconcert Volharding Steenbergen: ' Samen met de gemeente zijn we vorig jaar al gaan bekijken hoe we het concert zouden gaan invullen'
Teun Geers, Werkgroep Jaarconcert Volharding Steenbergen: ' Samen met de gemeente zijn we vorig jaar al gaan bekijken hoe we het concert zouden gaan invullen' Foto: Caren Vermaat

‘Jubileumconcert is muzikale tijdreis door geschiedenis van Steenbergen’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Teun Geers is al meer dan 15 jaar lid van Muziekvereniging Volharding en houdt zich bezig met de voorbereidingen van het jaarconcert dat Volharding gaat geven in samenwerking met de gemeente voor het jubileumjaar.

“We geven ieder jaar een jaarconcert maar dit jaar doen we het samen met de gemeente in verband met het jubileumjaar. Het leek ons leuk om op deze manier een andere invulling te geven aan ons jaarconcert en te kunnen bijdragen aan de viering van het jubileumjaar. Samen met de gemeente zijn we vorig jaar al gaan bekijken hoe we het concert zouden gaan invullen en zijn we op het idee gekomen om er een muzikale tijdreis door de geschiedenis van Steenbergen van te maken.”

Programma

“We zijn allereerst met de schrijvers van het jubileumboek om de tafel gaan zitten. Zij hebben de hoogtepunten vanuit de geschiedenis aangeven en daarom heen zijn wij muziekstukken gaan zoeken. Het zijn allemaal bestaande muziekstukken die wij op een luchtige manier uitvoeren. Zo is er bijvoorbeeld de mythe van de mussenkoning, en daarbij spelen wij dan de Vogeltjesdans. Maar zo is er ook de Tachtigjarige Oorlog waar we weer andere passende stukken voor hebben uitgezocht. We voeren het in chronologische volgorde uit. Voor de pauze gaat het over het ontstaan van Steenbergen tot aan de Tweede Wereldoorlog en na de pauze gaat het meer over de recente geschiedenis, waarbij ook de andere kernen aan bod komen. Zo hebben we bijvoorbeeld ook een medley van de Muza feesten van Dinteloord. Er zijn ook 2 stadsherauten aanwezig die uitleg geven over alle gebeurtenissen en leuke verhalen en anekdotes vertellen over de verschillende tijdsperiodes.”

Afterparty

Na het concert is er ook nog een afterparty met diverse leuke optredens om nog lekker even los te gaan, aldus Teun. “We hopen natuurlijk op een volle bak en er zijn nu nog kaarten beschikbaar. Dus als je nog geen kaartje hebt kun je dat nog kopen bij de diverse verkooppunten. ” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief