Foto: Caren Vermaat

NK Tegelwippen van start

Kruisland - Gemeente Steenbergen doet mee aan het NK Tegelwippen dat van 21 maart tot en met 31 oktober wordt gespeeld.


Op woensdag 20 april gaf wethouder Wilma Baartmans het startschot en het goede voorbeeld door alvast een paar tegels te wippen op de Molenstraat in Kruisland.

Verstening

Met het NK Tegelwippen wordt gestimuleerd dat tegels worden vervangen door gras, bomen en geveltuinen waardoor Nederland groener en meer klimaatbestendig wordt. Wilma Baartmans geeft aan: “Je ziet nog steeds zoveel tuinen die worden volgebouwd met alleen maar tegels, en mensen die zelfs hun voortuin gebruiken als parkeerplaats. Op die manier is er geen ruimte voor groen en kan het regenwater ook niet goed weglopen. Deze verstening is ook echt een klimaatprobleem. Ik hoop dat we hiermee een stukje bewustwording kunnen creëren en dat er zoveel mogelijk mensen meedoen.”

Spelregels

Ruim 100 gemeenten hebben zich aangemeld om mee te doen. Het gaat erom dat binnen een gemeente zoveel mogelijk tegels gewipt gaan worden en worden vervangen door groen. Iedereen kan hieraan meedoen door tegels te wippen uit zijn voor- of achtertuin en dit op te geven bij: https://nk-tegelwippen.nl/ Dit jaar zijn er drie Gouden Scheppen en een Gouden Tegel te winnen door de deelnemende gemeenten. Per klassement wint de gemeente met de hoogste TPI een Gouden Schep. De gemeente met de meeste gewipte tegels wint de Gouden Tegel.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief