Foto: Gea Vriens
OP DE WERKVLOER

Robin Sjerp: ‘Elke dag is anders en daar krijg ik energie van’

De Fitfabriek Bergen op Zoom is onderdeel van Zwembad de Schelp en Melanen BV. Binnenkort zal de naam van deze vennootschap veranderd worden in Sportbedrijf Bergen op Zoom. De Fitfabriek is een sport stimuleringsbedrijf voor de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom. Dit doen ze door allerlei projecten die variëren van gymlessen tot een programma voor jongeren om een gezond gewicht te krijgen en te houden. Sinds kort werken ze aan het project Life-Goals waarbij ze door middel van sport proberen om bij jongeren die sturing nodig hebben hun interesse te wekken om bijvoorbeeld een opleiding te gaan volgen. Robin Sjerp is één van de sportregisseurs. 


DOOR GEA VRIENS

Waarom heb je gekozen voor dit werk?

“Van jongs af aan ben ik al bezig met sport. Ik ben begonnen bij de scouting, na het behalen van mijnzwemdiploma’s heb ik aan judo gedaan. Inmiddels voetbal ik al twintig jaar waarvan vijf jaar bij TPO in Moerdijk. Ik sport eigenlijk al mijn hele leven dus het was voor mij al snel duidelijk dat ik iets met sport wilde gaan doen. Je kunt gerust zeggen dat mijn hart sneller gaat kloppen van sport”.

Welke opleiding heb je hiervoor gevolgd?

“Ik ben begonnen op de Havo maar omdat ik meer met sport bezig was dan met school ben ik uiteindelijk op het VMBO terecht gekomen. Daarna ben ik naar het MBO in Tilburg gegaan waar ik de opleiding ‘ondernemen en detailhandel’ heb afgerond. Omdat ik iets met sport wilde gaan doen heb ik aan de Hogeschool Rotterdam de opleiding ‘sport, economie en communicatie’ gevolgd. Ik heb stage gelopen in verschillende sportwinkels. Na mijn opleiding kwam de Corona pandemie waardoor het lastig was om een baan te vinden in de sportwereld. Ik heb toen op een afdeling sales in de bandenindustrie gewerkt maar dat was niets voor mij. Gelukkig werk ik sinds vorig jaar bij de Fitfabriek en hier ben ik helemaal op mijn plek”.

Wat houdt je werk in?

“Als sportregisseur ben ik verenigingsondersteuner. Dit houdt in dat ik contactpersoon ben voorsportverenigingen en ze help met allerlei vraagstukken zoals bijvoorbeeld het vrijwilligersbeleid. Daarnaast werk ik aan een project om jongeren met overgewicht weer te laten sporten. Verder zit ik in de werkgroep ‘Uniek sporten’ waarbij we bemiddelen tussen mensen met een beperking en de sportverenigingen om ook deze groep mensen te kunnen laten sporten. Dit is zowel sociaal als fysiekerg belangrijk en dankbaar werk om te doen. Het is veel werk om verenigingen toegankelijk te maken voor mensen met een beperking want zij hebben vaak meer aandacht nodig. We hopen dit in de toekomst te kunnen normaliseren”.

Wat vindt je zo leuk aan je werk?

“Mijn werk is mega divers. We hebben een jong en gezellig team dat sportief en competitief is. De Fitfabriek voegt iets toe aan de gemeente en is belangrijk voor de gezondheid van de inwoners van Bergen op Zoom. De afwisseling is erg leuk, van het organiseren van hardlooptrainingen, het uitzetten van een parcours voor het lasergamen tot het spelen van levend Fort Nite. Elke dag is anders en daar krijg ik energie van”.

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Ik begin om half negen en werk tot half vijf. ’S Morgens verwerk ik eerst de mail die is binnengekomen. Daarna werk ik aan verschillende projecten of bezoek ik sportverenigingen. Op vrijdagmorgen geef ik Smaaklessen op een aantal scholen. In deze lessen leer ik kinderen wat gezonde voeding is en laat ik ze kennis maken met verschillende soorten groenten, fruit en kruiden. Eigenlijk is geen dag hetzelfde”.

Hoe ziet je toekomst op je werk er over vijf jaar uit?

Over vijf jaar ben ik misschien wel coördinator en begeleid ik werknemers bij de Fitfabriek. Ook hoop ik dat tegen die tijd de sportverenigingen de Fitfabriek weten te vinden omdat wij goed kunnenhelpen bij het oplossen van allerlei vraagstukken. Door Corona zijn de contacten wat verwaterd en de komende tijd gaan we er hard aan werken om dit weer te herstellen en te verbeteren”. 

Naam:

Robin Sjerp

Leeftijd:

28 jaar

Woont in: 

Klundert, samen met partner Chantal en een pup, een Friese stabij

Opleiding:

Havo, VMBO, MBO ‘ondernemen en detailhandel’, Opleiding ‘sport, economie en communicatie’

Werkt bij:

De Fitfabriek sinds : 1 juli 2021

Functie:

Sportregisseur bij de Fitfabriek

Hobby’s:

Ik voetbal zelf graag. Daarnaast ga ik graag met een groep vrienden naar Engeland om naar voetbalwedstrijden te gaan. Verder ga ik graag op vakantie, ik ben pas naar Curaçao geweest en Azië staat op het lijstje als één van de volgende bestemmingen.

Robin Sjerp

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief