Foto: archief Weekblad de Bode

Zestien Koninklijke Onderscheidingen bij Lintjesregen in gemeente Steenbergen

STEENBERGEN - Voor maar liefst zestien inwoners van de gemeente Steenbergen is vandaag een dag om nooit te vergeten. Voor hun jarenlange, belangeloze inzet voor de gemeenschap, kregen zij namelijk een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Algemene Gelegenheid, in de volksmond beter bekend als de Lintjesregen. Van de zestien decorandi werden er vijftien benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Traets (68) uit Steenbergen mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Als Lid in de Orde van Oranje-Nassau gaan voortaan door het leven: Arthur Backx (47) uit Steenbergen, Kees de Bruin (66) uit Steenbergen, Peter Gommeren (70) uit Kruisland, Ad Huijsmans (78) uit Kruisland, Piet van der Linden (72) uit Steenbergen, Toos van der Linden-Gabriëls (71) uit Steenbergen, Aad Meijburg (80) uit Steenbergen, Goof Musters (67) uit Steenbergen, Rien Oerlemans (86) uit Nieuw-Vossemeer, Ria Roodenburg-Bolluijt (72) uit Dinteloord, Herman Roodenburg (75) uit Dinteloord, pater Bertus van Schaik (87) uit Nieuw-Vossemeer, Cor Snepvangers-van den Enden (71) uit Steenbergen, Mart Verhagen (79) uit Nieuw-Vossemeer en Nelleke van der Vorm-Knottnerus (70) uit Dinteloord.


Verschil

Burgemeester Ruud van den Belt mocht de zogeheten versierselen namens Zijne Majesteit de Koning uitreiken. “Een grote eer, want al deze vrijwilligers maken echt het verschil in onze samenleving,” stelt hij. “Zonder zulke mensen, die altijd eerst aan een ander denken en zichzelf vaak tekort doen, zouden we niet zo’n bruisend verenigingsleven hebben. In dit jubileumjaar blijkt eens te meer hoeveel activiteiten hier worden georganiseerd, voor iedereen. Ik blijf het zeggen: dat is echt ongekend. Ook de afgelopen jaren is de grote betrokkenheid en saamhorigheid van inwoners uit al onze kernen van cruciaal belang geweest om de moeilijke coronatijd met elkaar te doorstaan.”

Waardering
De verdiensten van degenen die dit jaar een lintje krijgen, zijn zoals gebruikelijk zeer uiteenlopend van aard, maar de decorandi hebben één ding gemeen: ze hebben zich gedurende tientallen jaren nadrukkelijk onderscheiden. Vandaar dat zij nu dus zijn onderscheiden. Burgemeester Van den Belt: “De meesten van hen verkiezen vaak de achtergrond, maar zij verdienen het juist om in het zonnetje te staan. Het is goed om te laten merken dat hun vrijwilligerswerk wordt gezien én gewaardeerd. Daarvoor ben ik de aanvragers bijzonder erkentelijk.”

Arthur Backx was niet in de gelegenheid om bij de Lintjesregen aanwezig te zijn, hij krijgt zijn onderscheiding op een nader te bepalen moment uitgereikt.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief