<p>Een deel van de Steenbergse huishoudens ontvangt een eenmalige energietoeslag.</p>

Een deel van de Steenbergse huishoudens ontvangt een eenmalige energietoeslag.

(Foto: Pixabay)

ISD Brabantse Wal: 800 euro energietoeslag voor lage inkomensgroepen

STEENBERGEN - Gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht keren een eenmalige energietoeslag van 800 euro uit aan huishoudens die hiervoor in aanmerking komen. Dit zijn huishoudens met een laag inkomen.


Een inkomen is laag als het inkomen zonder vakantiegeld maximaal 120% van de bijstandsnorm is. Met deze maatregel ondersteunen de gemeenten inwoners die te maken krijgen met financiële problemen door de oplopende energieprijzen.

Voorwaarden

ISD Brabantse Wal is afgelopen week gestart met het automatisch verstrekken van de eenmalige energietoeslag aan een deel van de huishoudens. Op isdbrabantsewal.antwoordop.nl staat om welke huishoudens dit gaat. 

In totaal zijn dit op de Brabantse Wal zo’n 4.000 huishoudens (Bergen op Zoom 3050, Steenbergen 525 en Woensdrecht 415). Uiterlijk half mei kunnen ook inwoners met een inkomen tot 120 % van het minimumloon de toeslag aanvragen. Dit gaat om huishoudens die deze toeslag niet automatisch uitgekeerd hebben gekregen. 

Voor het aanvragen, de voorwaarden en meer informatie kunnen inwoners van de Brabantse Wal terecht op isdbrabantsewal.antwoordop.nl. Je hebt als inwoner recht op deze toeslag als je een inkomen hebt tot 120 % van het minimumloon. Op dit moment is dat 1.244,54 euro voor een alleenstaande en 1.777,92 euro voor mensen die gehuwd zijn of samenwonen. Vanaf AOW-leeftijd is dit voor een alleenstaande (ouder) 1.493,22 euro en gehuwd enzovoorts 2.043,65 euro (peildatum 1 januari 2022). Het gaat hier om de netto bedragen, dus de bedragen zoals ze op de bankrekening worden bijgeschreven. De andere voorwaarden zijn te lezen op isdbrabantsewal.antwoordop.nl.

“Ik ben blij dat we een steuntje in de rug kunnen bieden met deze toeslag,”aldus wethouder Koos Krook. “Als onze inwoners hier vragen over hebben, of ze hebben een andere hulpvraag; de medewerkers van Vraagwijzer op de Fabrieksdijk staan voor hen klaar.” Inwoners van Steenbergen kunnen een aanvraag doen via https://steenbergen.antwoordop.nl/nieuws/74531/energietoeslag-2022. Medewerkers van het Digipunt bij Vraagwijzer kunnen indien nodig helpen bij het digitaal indienen van de aanvraag.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief