Foto: Remco Weterings

Twee buitenbranden op vrijdagavond

STEENBERGEN - Bij het Schelde-Rijnkanaal in Nieuw-Vossemeer en bij het bosgebied langs de Moerstraatseweg in Steenbergen hebben zich twee buitenbranden plaatsgevonden. De brandweer houdt rekening met brandstichting. 


De eerste brand ontstond rond 18:00 uur in het Stellebos langs de Zeedijk tussen Nieuw-Vossemeer en Lepelstraat. De brandweer is geruime tijd bezig geweest met het blussen van de brand. Om te beschikken over voldoende bluswater kwam naast de brandweer uit Nieuw-Vossemeer ook de waterwagen van de brandweer uit Sint-Annaland ter plaatse gekomen.

Om 22:00 uur merkten voorbijgangers de tweede brand op in het bosgebied langs de Moerstraatseweg. Al snel na de eerste melding schaalde de brandweer de brand op naar “grote brand”. Door snel optreden van de brandweer kon het vuur al vlug worden neergeslagen. De totale omvang van de branden is onduidelijk. Naar de oorzaak en of er een verband is tussen de branden wordt verder onderzoek gedaan. Brandstichting kan niet worden uitgesloten.

Dag eerder ook brand
Donderdagmiddag was er ook al spraken van een buitenbrand bij het Schelde-Rijnkanaal. Toen gingen enkele kilometers gras en bosschage verderop langs het kanaal in vlammen op. Bij de brand van donderdagmiddag is tijdens het blussen een verpakking van een brandbare stof aangetroffen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief