Foto: Caren Vermaat

Dodenherdenking Steenbergen weer zonder beperkingen

STEENBERGEN - Voor het eerst sinds drie jaar kon de dodenherdenking weer zonder beperkingen worden gehouden.


De herdenkingsceremonie in Steenbergen begon om 19.50 op het Kerkplein waar burgemeester Ruud van de Belt na de 2 minuten stilte om 20 uur het thema van 4 en 5 mei van dit jaar bekendmaakt: ‘Vrijheid in verbondenheid’.  Hij gaf in zijn toespraak aan dat hoewel dit zo vanzelfsprekend klinkt, dit het helaas niet is. Op dit moment worden in een land hier heel dichtbij de levens van onschuldige mensen uitgewist en verwoest. Kiev is dichterbij dan vele vakantiebestemmingen. We moeten ons zeker bewust blijven en koesteren dat we hier in vrijheid kunnen leven en onze bevrijders dankbaar zijn dat zij hun levens hiervoor hebben gegeven. Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers en nabestaanden legt de burgemeester met zijn vrouw een krans bij het bevrijdingsmonument. 

Bloemen

Leerlingen van basisschool Maria Regina dragen vervolgens een gedicht voor en leggen bloemen bij het bevrijdingsmonument.
Aansluitend worden vertegenwoordigers van verschillende organisaties uitgenodigd om bloemen en kransen te leggen.

Daarna vervolgt de stoet achter muziekvereniging Volharding aan naar de begraafplaats op de Nassaulaan waar nog een krans wordt gelegd bij het graf van Gibson & Warwick.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief