Beeld van de Wielerronde van Steenbergen vorig jaar.
Beeld van de Wielerronde van Steenbergen vorig jaar. (Foto: Caren Vermaat)

Klaar voor Wielerronde van Steenbergen

STEENBERGEN - De vele wielerfanaten in de regio kunnen de datum zondag 15 mei 2022 in hun agenda alvast weer omcirkelen. Op die dag houdt Stichting Wielercriterium Steenbergen namelijk voor de 78ste keer de jaarlijkse Wielerronde van Steenbergen, de laatste jaren onder de naam Grote Prijs Steenbergen.


In 2020 kon de wielerronde doorgaan vanwege de coronapandemie en ook vorig jaar speelde het coronavirus de organisatie parten. Eigenlijk stond het jaarlijks terugkerende evenement voor zondag 11 april 2021 gepland, maar vanwege de toen nog geldende coronamaatregelen maakte de organiserende Stichting Wielercriterium Steenbergen al vroeg in het jaar bekend dat de wielerronde op die datum in ieder geval niet zou plaatsvinden. Gelukkig kon toen de Grote Prijs Steenbergen vorig jaar alsnog worden verreden op zondag 31 oktober. Erg laat in het seizoen, maar daarom niet minder leuk en spectaculair.

Junioren mannen en vrouwen

Net als vorig jaar heeft Stichting Wielercriterium Steenbergen ervoor gekozen om wederom een klassieker te organiseren voor de junioren mannen en junioren vrouwen uitkomend in de topcompetitie van de KNWU. Deze renners hebben een leeftijd van 17 en 18 jaar. In deze topcompetitie zijn zowel bij de mannen als bij de vrouwen de beste renners vertegenwoordigd. Ook deze keer zal er dus weer volop genoten kunnen worden van een kwalitatief hoogstaande koers. De topcompetitie bij de mannen bestaat in totaal uit acht verschillende wedstrijden. De dames rijden in totaal vier wedstrijden, verdeeld over het gehele wielerseizoen. Start en finish zijn weer aan de Kapelaan Kockstraat in Welberg ter hoogte van café-zaal Hart van Welberg. De vrouwen starten met hun wedstrijd van in totaal 76 km om 10.00 uur. Via de Boomdijk, Krabbeweg en Moerstraatseweg gaan de renners bij de rotonde aan de Franseweg richting Lepelstraat om vervolgens via de Stierenweg richting Nieuw-Vossemeer te rijden. Omstreeks 11.25 uur zullen de vrouwen voor de eerste keer weer langs de finish komen om te beginnen aan drie plaatselijke rondes van ruim 6.5 km op het parkoers Kapelaan Kockstraat, Boomdijk, Nieuw Kromwielswegje, Groenedijk, Welbergsedijk, Laurentiusdijk, Pastoor Kerckerstraat en Kapelaan Kockstraat. De finish wordt verwacht rond 12.00 uur. Na de vrouwen is het de beurt aan de junioren mannen die met hun wedstrijd gaan beginnen om 13.30 uur. De mannen rijden hetzelfde parkoers maar moeten in totaal ruim 115 km wegtrappen. De eerste doorkomst bij de finish wordt verwacht rond 15.10 uur en nadat zes plaatselijke rondes zijn afgelegd zal de winnaar omstreeks 16.00 uur over de streep komen.

Jeugdwedstrijden 

Tussendoor zullen wedstrijden worden georganiseerd in de KNWU jeugdcategorie 5 ( meisjes en jongens van 12 jaar), categorie 6 (meisjes en jongens van 13 jaar) en categorie 7 (jongens van 14 jaar). De jeugdige renners van 13 jaar starten om 10.10 uur voor een wedstrijd van 22 rondjes (24 km) op het parkoers Kapelaan Kockstraat, Corneliusstraat, Laurentiusdijk, Pastoor Kerckerstraat, Kapelaan Kockstraat. Om 12.10 uur is het de beurt aan de renners van 12 jaar die 18 rondjes gaan rijden voor in totaal 20 km en tot slot zullen de renners van 14 jaar van start gaan om 13.40 uur. Deze categorie gaat 28 km rijden waarbij 25 rondjes moeten worden afgelegd. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief