Foto: tonny de Wit

Volop activiteiten rond 750 jaar Steenbergen en Vuelta

STEENBERGEN - Wielerliefhebbers staat een mooie zomer te wachten. Stichting Wielercriterium Steenbergen houdt op zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus namelijk tal van wieleractiviteiten rond respectievelijk 750 jaar Steenbergen en de doorkomst van La Vuelta ofwel de Ronde van Spanje.


Zaterdagmiddag 20 augustus wordt er in het centrum van Steenbergen een dernykoers verreden en een Dikke Banden Race. Die middag zullen vijftien derny’s een drietal manches rijden van elk 30 minuten. De renners die straks achter de ‘brommers’ plaatsnemen zijn voor het grootste gedeelte voormalige coureurs die een verleden hebben met de Ronde van Steenbergen. Eveneens op zaterdagmiddag worden op hetzelfde parkoers Dikke Banden Races (wedstrijden op gewone fietsen) georganiseerd voor de Steenbergse schooljeugd vanaf 5 tot en met 14 jaar, met als extra een ‘wedstrijd’ voor kinderen vanaf 2 tot en met 4 jaar op loopfietsjes.

Ronde van Spanje

Zoals bekend vindt de start van de Ronde van Spanje dit jaar plaats in Nederland. Op zondag 21 augustus wordt de etappe Breda-Breda verreden waarbij de renners die middag rond 15.45 uur Steenbergen zullen passeren. Van 13.00 uur tot 16.00 uur vinden op de carpoolplaats naast de rondweg nabij De Watertoren diverse activiteiten plaats. Zo worden behendigheidswedstrijdjes op de fiets gehouden voor de Steenbergse jeugd, komt er een trekrodeostier te staan op een luchtkussen, wordt er voor de kleintjes een springkussen geplaatst en kunnen toeschouwers deelnemen aan een fietsenrace. D.J Christ Antonissen draagt de gehele middag zorg voor gezellige muziek en er komen kraampjes waar een drankje en Spaanse hapjes te koop zullen zijn. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief