Fractievoorzitters Kees Gommeren, Nadir Baali, Maurice Remery en formateur Kees Jongmans ondertekenen het coalitieakkoord.
Fractievoorzitters Kees Gommeren, Nadir Baali, Maurice Remery en formateur Kees Jongmans ondertekenen het coalitieakkoord. Foto: Caren Vermaat

Nieuw coalitieakkoord is een feit: van ambitie naar actie!

Door: Caren Vermaat Algemeen

Steenbergen – Vanavond ondertekenden de fractievoorzitters van Gewoon Lokaal!, Progressief Samen en de VVD het coalitieakkoord ‘Van ambitie naar actie’.

Volgens formateur Kees Jongmans ligt er een stevige basis waarop de komende vier jaar gebouwd kan worden. Het akkoord is het resultaat is van een zorgvuldig doorlopen proces. “Dit heeft ervoor gezorgd dat de standpunten van alle drie de partijen goed tot hun recht komen.” 

Ook werden de namen van de nieuwe wethouders bekend gemaakt: Maurice Remery (Gewoon Lokaal!), Nadir Baali (Progressief Samen) en Kees Gommeren (VVD). Esther Prent (Gewoon Lokaal!) keert terug als wethouder. 

Leefbaarheid en ontwikkelkansen

De leefbaarheid in de zes kernen staat voor de drie partijen voorop. Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners willen zij in beeld brengen wat er leeft en waar kansen liggen die de kwaliteit van de leefomgeving kunnen versterken. Of het nu gaat om zorg, sport, cultuur, wonen, onderwijs, klimaat, groen, biodiversiteit en natuur of dienstverlening. Iedere kern heeft zijn eigen karakter. Dat wil de coalitie koesteren. Ze gaan daarom voor maatwerk.

Aansluiten bij de regio 

Om Steenbergen als geheel te versterken, zoekt de gemeente aansluiting bij de regio. Samen met de regiogemeenten wordt de Stedelijke Regio West Brabant West op de kaart gezet. De gemeente Steenbergen gaat voor de realisatie van een nieuw bedrijventerrein met ruimte voor bedrijven in de topsectoren én voor het lokaal MKB. 

Proces

Op donderdag 2 juni is er om 19.30 uur een speciaal ingelaste raadsvergadering waarin de nieuwe wethouders en gemeenteraadsleden geïnstalleerd worden en afscheid wordt genomen van de vertrekkende wethouders. Het coalitieakkoord wordt dan gepresenteerd. Wie aanwezig wil zijn bij deze vergadering kan dit doorgeven aan griffie@gemeente-steenbergen.nl. Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van 14 juli zal het coalitieakkoord, voorafgaand aan de bespreking van de perspectiefnota, besproken worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief