Geschiedenis, erfgoed en cultuur staan bij de fietstocht centraal.
Geschiedenis, erfgoed en cultuur staan bij de fietstocht centraal. Foto: Nick Franken

Poldertocht: fiets mee langs kernen gemeente Steenbergen

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - De Poldertocht Steenbergen gaat komend weekend van start. De Poldertocht is een fietstocht langs de zes kernen van de gemeente Steenbergen, met de nadruk op geschiedenis, erfgoed en cultuur. De tocht gaat langs kerken, monumenten, kunstwerken en horecagelegenheden met optredens van muziek-, zang-, dans- en toneelverenigingen. 

De Poldertocht wordt georganiseerd door het Genootschap van de Meermin in het kader van het 750-jarig jubileum van Steenbergen, maar is wel op eigen initiatief en risico. laat Giscard van Tilburg van het Genootschap weten.

Prachtige route

“Een fietstocht is voor alle leeftijden leuk en je kunt zo een tocht maken langs alle kernen van de gemeente waarbij je allerlei mooie plekken aandoet en leuke dingen te weten komt. We hebben een prachtige route van 60 kilometer samengesteld die niet alleen vanaf komend weekend gereden kan gaan worden, maar het hele jaar door. Op 11 en 12 juni hebben we er wel speciale activiteiten aan gekoppeld en valt het samen met de braderie in Dinteloord op 11 juni en de braderie in Nieuw-Vossemeer op 12 juni. Daarnaast hebben we geregeld dat er in diverse kernen locaties ter beschikking zijn gesteld, zoals het Kerkje in de Heen en het A.M. de Jong Museum. Zo zijn er dit weekend extra veel bijzondere plekken te bezichtigen, maar is de route ook de rest van het jaar leuk om te fietsen.”

Stempelkaart

“Het uitgangspunt is eigen initiatief. Je mag beginnen en starten waar je wilt en je bent zeker niet verplicht de hele tocht uit te rijden. Je kunt het eventueel ook in meerdere dagen doen. We hebben voor dit weekend ook een aantal horecagelegenheden bereid gevonden om deel te nemen aan dit evenement. De deelnemers krijgen een stempelkaart mee en als je na afloop kunt aantonen dat je in alle zes kernen iets hebt genuttigd, ding je ook nog mee naar een leuke prijs. De stempelkaart wordt gratis ter beschikking gesteld, maar de consumpties zijn natuurlijk niet gratis,” laat Giscard nog weten.

Deelname is gratis

Deelnemen aan de Poldertocht is gratis. Je kunt hiervoor tot en met het weekend bij diverse horeca en supermarkten de route en de stempelkaart ophalen. Op zaterdag 11 juni kan de fietsroute tussen 10.00 uur en12.00 uur opgehaald worden bij de Albert Heijn Dinteloord en Achterberg, Jumbo Steenbergen en de SPAR in Nieuw-Vossemeer. Daarnaast is de route het hele weekend af te halen bij de VVV, De Kaai, Op de Mart, Restaurant DOK, Buiten aan de Baak, Restaurant De Keuning in Steenbergen, Akkermans en Restaurant Benedensas in De Heen, Eetcafé By Ons en Restaurant ’t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer, Restaurant Thuis en ’t Cafeetje in Dinteloord, Zaal Koch en De Commerce in Kruisland en Hart van Welberg in Welberg. Wie een tegoedbon heeft voor een smulpakketje, kan dit alleen op zaterdag 11 juni tussen 10.00 uur en 12.00 uur ophalen bij een aangesloten supermarkt. De route is na 12 juni verkrijgbaar bij de VVV in Steenbergen en VVV Brabantse Wal in Bergen op Zoom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief