Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Opening openbaar kunstatelier Dinteloord

Door: Caren Vermaat Algemeen

Dinteloord - Vandaag werd officieel door de nieuwe wethouder Nadir Baali het openbaar kunstatelier Dinteloord geopend in de Petrus en Pauluskerk te Dinteloord.

Om 11 uur verrichtte de nieuwe wethouder hiermee zijn allereerste openingshandeling. “Ik ben blij dat ik dit op deze prachtige locatie voor de eerste keer kan doen. Het is prachtig dat er hier in Dinteloord zo’n mooi initiatief tot stand is gekomen voor kunstenaars en kunstliefhebbers.”

“Het doel van het openbaar kunstatelier is om mensen de deur uit te krijgen en ze creatief bezig te laten zijn”, vertelt Peter Kop, initiatiefnemer van het openbaar Kunstatelier.

Een jaar of 6 geleden kwam hij met het idee voor een openbare ruimte voor kunstenaars uit de omgeving. Peter is zelf kunstenaar en mistte een locatie waar kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten en samen bezig kunnen zijn met kunst.

Onder de vleugels van het Kunst en cultuurplatform Steenbergen is nu dit openbaar Kunstatelier tot stand gekomen. Achter in de kerk is het kunstatelier en het is de bedoeling dat daar regelmatig workshops en lezingen gaan plaatsvinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief