<p>Kees Dogge, oud-voorzitter KPJ Steenbergen: &#39;De meesten van ons hebben hun partner eigenlijk wel ontmoet op de schuurfeesten&#39;</p>

Kees Dogge, oud-voorzitter KPJ Steenbergen: 'De meesten van ons hebben hun partner eigenlijk wel ontmoet op de schuurfeesten'

(Foto: Caren Vermaat)
100 JAAR KPJ STEENBERGEN

‘Door KPJ heb ik eigenlijk al mijn vrienden en zelfs mijn vrouw leren kennen’

STEENBERGEN - Als oud-voorzitter van KPJ Steenbergen zal Kees deze vrijdag een van de gasten zijn op de reünie voor het 100-jarig bestaan van de vereniging.


Kees kan zich zijn eerste jaren bij de KPJ nog goed herinneren. “Mijn zus was lid in de jaren ‘80 en toen zij eruit is gegaan ben ik erin gekomen. Het was op dat moment best een oude groep die eigenlijk een beetje op zijn gat lag. Na korte tijd ben ik toen voorzitter geworden en hebben we met een klein groepje de vereniging nieuw leven ingeblazen. We hebben een heel nieuw bestuur gevormd en zijn weer gestart met de schuurfeesten. We hebben toen contact opgenomen met de KPJ’s uit de buurt en toen zijn we gezamenlijke schuurfeesten gaan organiseren. In die tijd organiseerden we ook de zogeheten ‘Barn Yard Olympics’. Dat was een agrarische zeskamp met spellen als de modderbak, spijkerbroekhangen en helmlopen. We hadden ook een olievat als rodeostier. Maar dat ging iets te hardhandig dus dat is toen snel weer gestopt. 

Door de KPJ heb ik eigenlijk al mijn vrienden en zelfs mijn vrouw leren kennen. De meesten van ons hebben hun partner eigenlijk wel ontmoet op de schuurfeesten. Daar ontstaan veel vriendschappen en veel liefdes. Ik ben acht of negen jaar voorzitter geweest maar op een gegeven moment ga je trouwen en krijg je kinderen en toen ben ik gestopt als voorzitter. Nu zijn onze zoon en dochter lid van KPJ Steenbergen en Moerstraten, dus op die manier geef je het stokje weer door.”

n

TEKST CAREN VERMAAT

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief