Ontmoeting met koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte voor Attie Pot, Henri Stoffelen, Mo Attal en Zoë Metske en - ook uit Steenbergen - Rob Sloekers die de openingsceremonie regisseerde.
Ontmoeting met koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte voor Attie Pot, Henri Stoffelen, Mo Attal en Zoë Metske en - ook uit Steenbergen - Rob Sloekers die de openingsceremonie regisseerde. (Foto: Gemeente Steenbergen)

Steenbergen schittert bij opening landelijke Veteranendag

STEENBERGEN - Bij de openingsceremonie van de landelijke Veteranendag afgelopen zaterdag was een bijzondere rol weggelegd voor de Gemeente Steenbergen. 


In het bijzijn van koning Willem-Alexander werd in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag een muzikaal-theatraal programma vertoond met persoonlijke verhalen van én over veteranen. Hiervoor zijn onlangs ook opnames gemaakt in Steenbergen, met speciale aandacht voor de anjerperkjes in het stadscentrum, die het respect en de waardering voor de lokale veteranen uitdrukken. 

De grote betrokkenheid van de Gemeente Steenbergen bij de Stichting Veteranen Steenbergen (VeSt) blijkt ook uit de jaarlijkse lokale Veteranendag waarvoor burgemeester Van den Belt, mede vanuit zijn eigen achtergrond als veteraan, vijf jaar geleden het initiatief heeft genomen. Ter gelegenheid van dit eerste lustrum werd afgelopen mei in ‘t Cromwiel een zogeheten Anjerconcert gegeven door het Orkest Koninklijke Marechaussee. Daarbij reikte de burgemeester aan de bestuursleden van VeSt een speciale herdenkingsmunt (‘veteran coin’) uit.

Speeddates

In de filmpresentatie van afgelopen zaterdag kwamen, naast de bestuursleden Attie Pot en Henri Stoffelen van VeSt en burgemeester Van den Belt, de Dinteloordse Ravelijn-leerlingen Zoë Metske en Mo Attal aan bod, in een gezamenlijk gesprek over oorlog, vrede en vrijheid. De Stichting Veteranen Steenbergen en ’t Ravelijn sloegen tijdens de lokale Veteranendag van vorig jaar de handen op succesvolle wijze ineen met ‘speeddates’ tussen veteranen en leerlingen die op de school het keuzevak Geüniformeerde Dienstverlening volg(d)en. 

Podium

Burgemeester Van den Belt kreeg in de openingsceremonie letterlijk even het podium aangeboden om een en ander nader toe te lichten. “Een unieke kans om Steenbergen landelijk onder de aandacht te brengen en te laten zien hoeveel waardering wij hier hebben voor onze veteranen,” zo liet hij weten. De Steenbergse delegatie was aansluitend ook te gast bij een speciale vaandelceremonie op de Hofvijver en het defilé dat door koning Willem-Alexander werd afgenomen, waaraan zo’n 3.500 militairen en veteranen meededen.
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Bezorger Altena Nieuws

Nieuwendijk, Almkerk, Wijk en aalburg

Winkelmedewerkster

Stampersgat

Assemblage medewerker

Etten-Leur

Verkoper / verkoopster

Breda / Sprang-Capelle

MEDEWERKER VOOR OP EEN VARKENSBEDRIJF

Oss