Kruisland neemt alvast een voorschot op Burendag.
Kruisland neemt alvast een voorschot op Burendag. Foto: Will Rombouts

Kruisland viert zondag het belang van goede buren

Door: Addo Sprangers Algemeen

KRUISLAND - Bijna heel Nederland viert Burendag op 24 of 25 september. In de gemeente Steenbergen wordt daar vanwege het jubileumjaar een extra feestelijk tintje aan gegeven. Eén editie van de Burendag vindt al eerder al plaats. In Kruisland is het komende zondag feest.

De vervroegde Burendag heeft een logische reden. In het laatste weekend van september is het kermis in Kruisland en dan zijn er al volop andere activiteiten. Maar gezellig samenkomen vindt men ook in Kruisland belangrijk, dus werd besloten het wat te vervroegen.


Volop activiteiten
Op zondag 11 september is een deel van de Molenstraat afgesloten voor het verkeer. Die middag is dat stukje Kruisland van en voor de inwoners, die daar met hun buurt- en dorpsgenoten een gezellige middag gaan hebben. Dat begint om 12.30 uur met een lunch en daarna is het tijd voor entertainment en muziek. Denk aan dansers, een DJ, bingo, Harmonie St. Ceacilia Kruisland en een springkussen voor de jeugd. Later die middag gaat ook de barbecue aan. Het geheel is mede mogelijk gemaakt door Coop Schrauwen, waar het buurtfeest voor de deur plaatsvindt.


Jubileumjaar
Vanzelfsprekend wordt er tevens stilgestaan bij de jubilea van de gemeente. Mede daarom komt wethouder Kees Gommeren langs, die zeker bij 750 jaar Steenbergen en 25 jaar één gemeente stil zal staan. Ook dat is immers buurschap en dat mag gevierd worden. Zeker op zo’n dag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief