Wethouder Esther Prent (rechts) deelt 'lettersoep' uit.
Wethouder Esther Prent (rechts) deelt 'lettersoep' uit. Foto: Gemeente Steenbergen

Lettersoep tijdens Week van Lezen en Schrijven

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Bij Albert Heijn Achterberg in Steenbergen vond donderdag de lokale aftrap plaats van de week van Lezen en Schrijven, welke plaatsvindt van 8 tot en met 14 september.

In deze week wordt extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5?miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18% van alle inwoners van Nederland. Dus ongeveer één op de zes personen mensen. 

Je bent als volwassene laaggeletterd, als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak heb je dan ook beperkte digitale vaardigheden. Omgaan met een computer of een smartphone lastig. Niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen heeft gevolgen. Je vindt bijvoorbeeld minder snel een baan of je hebt moeite met het regelen van je geldzaken. Een volwassene die laaggeletterd is, is geen analfabeet. Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving. 

Ook in Steenbergen wordt tijdens de Week van Lezen en Schrijven meer aandacht gevraagd voor dit onderwerp, onder meer door deelname aan de zogeheten lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’. Taalhuis Steenbergen, Vrijwilligerspunt Steenbergen en de bibliotheek deelden donderdag samen met wethouder Esther Prent daarom overheerlijke ‘lettersoep’ uit. Terwijl er gesmuld werd van de soep, werden de inwoners geïnformeerd over laaggeletterdheid en het (digi)taalaanbod dat er is in de gemeente Steenbergen. Meer weten over lezen, schrijven of laaggeletterdheid? Kijk dan op www.taalsteenbergen, www.bibliotheekwb.nl en www.wijzijnsteenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief