Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Verlies van urine en/of ontlasting bespreekbaar maken

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

STEENBERGEN - Van 3 t/m 7 oktober 2022 is de week van de continentie. Het Bravis ziekenhuis haakt hierop aan met een informatieavond over incontinentie op woensdag 5 oktober. De informatieavond is van 19.00 tot 21.00 uur in de aula van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal (route 149). De avond is bedoeld voor mensen met incontinentie. Ook hun familieleden en vrienden zijn van harte welkom. De zaal is vanaf 18.30 uur open. De toegang is gratis.


De informatieavond is een initiatief van de urologieverpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis. Een uroloog en gynaecoloog van het Bravis ziekenhuis en een bekkenbodemfysiotherapeut zijn de sprekers van de avond.


Content met incontinentie?

Natuurlijk is niemand tevreden met incontinentie. Het verliezen van urine en/of ontlasting heeft een zeer grote impact op het dagelijks leven en bezigheden. Men praat daar niet graag over. Het is dan ook voor veel mensen een grote stap om hier professionele hulp voor te zoeken. Toch is dat belangrijk, want er zijn veel hulpmiddelen en manieren om incontinentieklachten te verminderen. Het doel van deze informatieavond is dan ook om incontinentie bespreekbaar te maken.

Programma

  • Uitleg over de behandelmogelijkheden bij incontinentie en hulpmiddelen door uroloog Jan KleinJan
  • Uitleg over incontinentie bij vrouwen; stress- en aandrangincontinentie en relatie met verzakking en de verschillende behandelingen door gynaecoloog Gerard-Peter FranK
  • Bekkenbodemfysiotherapeut

In de aula staan stands met informatiemateriaal en hulpmiddelen van de firma’s Hollister en Medireva, de urologieverpleegkundigen en bekkenbodemfysiotherapeuten.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 30 september bij Patiënten Service Bureau van het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal (route 94) telefoonnummer 088-70 68 576 of per mail: psb.rsd@bravis.nL of via www.bravisziekenhuis.nl/agenda.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief