Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Sint Annaprocessie zondag afgelast, viering in Gummaruskerk gaat door

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - De ongunstige weersvooruitzichten voor komende zondag hebben de organisatie doen besluiten om de zondagmiddag geplande Sint Annaprocessie door het centrum van Steenbergen te annuleren. Er wordt onderzocht of de processie wellicht volgend jaar kan worden ingehaald. De feestelijke eucharistieviering in de Gummaruskerk zondagochtend gaat wél door.

In het kader van 750 jaar Steenbergen en 25 jaar gemeente Steenbergen had de parochie Sint Anna in Steenbergen de Sint Annaprocessie georganiseerd om 750 jaar kerkelijk leven uit te dragen. Het was de bedoeling dat deze processie, een bijzondere stoet te worden met deelnemers uit Steenbergen en omgeving en uit België, ‘s middags door de straten van Steenbergen zou trekken. De slechte weersvooruitzichten hebben hier dus een streep door gehaald.

Speciale beleving

De feestelijke Eucharistieviering zondagochtend om 10.00 uur in de Gummaruskerk gaat gewoon door. Voormalig Steenbergenaar vicaris Paul Verbeek is hier voorganger en hij geeft deze viering vorm met zowel het huidige pastorale team als oud-pastores uit de gemeente. Ook dit is een speciale beleving, waarbij met bazuingeschal de relieken uit Lier de kerk worden binnengedragen. De dienst zelf wordt opgeluisterd door een speciaal koor, samengesteld uit leden van meerdere kerkkoren. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief