Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Keukenemmertjes voor afvalscheiding hoogbouw in Steenbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Hoe kan GFT-E (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) bij hoogbouw eenvoudiger worden gescheiden? De Gemeente Steenbergen denkt het antwoord te hebben gevonden in het gebruik van keukenemmertjes en composteerbare zakjes.

Vanaf 1 oktober aanstaande start bij een aantal appartementen in de gemeente Steenbergen de proef voor inzameling van het GFT-E (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) bij hoogbouw. Inwoners die zich opgaven voor deelname aan deze proef, komen in aanmerking voor een gratis startpakket; een open of dicht keukenemmertje en een rol composteerbare zakjes. Wethouder Maurice Remery deelde woensdag de eerste startpakketten uit aan bewoners van appartementencomplex De Tilleborgh aan de Burgemeester van Loonstraat in Steenbergen

Gemeentebreed

Het keukenemmertje moet inwoners van hoogbouw helpen om het scheiden van afval gemakkelijker te maken. Vlakbij de appartementen staat een GFT-container (kliko) waar zij de emmertjes kunnen legen. Van het GFT-E wordt voortaan compost gemaakt. Nu belandt het bij de hoogbouwaansluitingen grotendeels nog bij het restafval en wordt het verbrand. De Gemeente Steenbergen vindt dit zonde en noemt het fijn dat hier nu verandering in komt. De resultaten van de proef worden volgens de Gemeente Steenbergen gebruikt om deze wijze van inzamelen op een juiste wijze gemeentebreed in te richten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief