Vreugde na het in de wacht slepen van de eerste prijs bij de verkiezing.
Vreugde na het in de wacht slepen van de eerste prijs bij de verkiezing. Foto: Glasnost Amsterdam

Eeterij ’t Wagenhuis is meest favoriete terras van Nederland en wint 100.000 euro

Door: Addo Sprangers Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER - Het terras van Eeterij ‘t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer is uitgeroepen tot het meest favoriete terras van Nederland. De horecazaak deed met 11.546 andere horecazaken mee aan de landelijke verkiezing Hét Lipton Terras van 2022 die door Lipton Ice Tea is geïnitieerd om de horeca deze zomer flink in het zonnetje te zetten.

Het terras in Nieuw-Vossemeer wist de meeste stemmen te vergaren. In juli ging Eeterij ‘t Wagenhuis er ook al met de regionale prijs van 10.000 euro vandoor. De vervolgens door haar gevoerde campagne heeft met succes haar vruchten afgeworpen: ’t Wagenhuis kan nu een geldbedrag van 100.000 euro investeringsbudget bijschrijven. Eeterij ‘t Wagenhuis is sinds 2007 in handen van Jack Bosters.

Hecht team

Zoals gezegd kwam Eeterij ‘t Wagenhuis eerder ook al als het meest favoriete terras van de provincie Noord-Brabant uit de bus. Deze winst zorgde ervoor dat mensen van alle kanten wilde helpen met stemmen voor de nationale titel. “Na de provinciale prijs ging iedereen er helemaal voor,” vertelt eigenaar Jack Bosters van Eeterij ’t Wagenhuis. “Er werden verschillende app-groepen aangemaakt, waarbij mensen dagelijks werden herinnerd om hun stem uit te brengen.‘We zijn ongelooflijk trots dat we in de prijzen zijn gevallen. De afgelopen coronaperiode was voor ons niet gemakkelijk, maar ons team is hecht. We zijn een grote, blije familie met elkaar. Toen ik zelf corona opliep en vier weken op de IC belandde, heeft het team alles opgevangen. Daarom wil ik hen met het prijzengeld in het zonnetje zetten en trakteren op een leuk feest. Daarnaast is er de wens om de terrastuin, die in de coronatijd is uitgebreid zodat mensen buiten konden eten, te vernieuwen met nieuwe tafels, stoelen en parasols.”

Tweede en derde plaats

De tweede plaats is voor Grand Café De Dominee in het Overijsselse Oldenzaal. Zij wint 50.000 euro aan investeringsbudget. Strandpaviljoen Pier 7 uit Vlissingen eindigde op de derde plaats en ontvangt een cheque ter waarde van 30.000 euro.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief