Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Steenbergs college nog in afwachting van uitvoeringsplan rond overname activiteiten Juzt

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Er is nog geen definitief uitvoeringsplan voor de overname van de activiteiten van jeugdzorginstelling Juzt. Het Steenbergse college wacht eerst de komst af van het plan en de te verwachten kosten, voordat zij zich over een besluit buigt.

Dat melden burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Zij komen daarmee terug op de raadsbrief van juli, waarin zij aangaven de raad op de hoogte te zullen houden van de voortgang van de plannen rondom de gecontroleerde afbouw van jeugdzorgverlener Juzt. Volgens het college zijn de afgelopen maanden intensief gesprekken gevoerd met diverse potentiële overnamekandidaten. Deze gesprekken, die uiteindelijk moeten uitmonden in een overnamebod, lopen nog steeds.

Tijd nodig

"Op dit moment zijn er nog geen definitieve biedingen binnen", zo maakt het college duidelijk. "De verschillende overnamekandidaten vragen nog aanvullende informatie om hun bod compleet en definitief te kunnen maken. Juzt heeft tijd nodig om de extra gevraagde informatie te verzamelen, en overnamekandidaten moeten de informatie vervolgens verwerken in hun overnamebod."

Uitgangspunten

Volgens burgemeester en wethouders blijven de uitgangspunten voor de onderhandelingen overigens onveranderd. Die uitgangspunten zijn doorlopende zorg voor kinderen en jongeren en de andere cliënten van Juzt, behoud van waardevolle kennis en professionals in de regio én het optimaliseren van het zorglandschap in de regio. "Ook de termijn waarop de overdracht afgerond moet zijn is vooralsnog onveranderd, te weten eind 2019", aldus het Steenbergse college

Meer zicht

Een en ander betekent dat er op dit moment nog geen definitief uitvoeringsplan is voor de overname van de activiteiten van Juzt. "Zodra zo'n plan er is, en we meer zicht hebben op de verwachte kosten, kunnen we bepalen of en wanneer er besluitvorming van uw raad gevraagd wordt", zo schrijven burgemeester en wethouders in de brief aan de raad. Gezien het belang en de urgentie van het dossier hoopt het college de raad deze maand nog te kunnen informeren over de stand van zaken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief