De 82-jarige Piet Delhez.
De 82-jarige Piet Delhez. (Foto: Budovereniging VKO)

Afscheid Piet Delhez bij Budovereniging VKO

STEENBERGEN - Zondag 1 juli werden in Steenbergen de zomerexamens afgenomen van Budovereniging VKO. Normaal gesproken worden de examens twee keer per jaar op de vaste trainingslocatie bij de Gummarusschool afgenomen, maar ter ere van een bijzondere gelegenheid werden alle judomattten voor deze keer heen en weer vervoerd naar de sporthal Cromwiel. Hierdoor konden alle leden, die hieraan toe waren, tegelijk examen doen.Onder toeziend oog van het meegebrachte publiek werden er ruim 50 examens afgenomen van de jeugd, junioren en senioren. Tot slot werd er op een passende manier afscheid genomen van de heer Piet Delhez. Piet had al eerder aangegeven dat hij vanaf zijn 82-ste verjaardag het wat rustiger aan wilde gaan doen. Na ruim 55 jaar actief op de mat te hebben gestaan, heeft hij zijn club voor de laatste keer bijgestaan als vrijwilliger bij allerhande activiteiten. Piet heeft zelf jarenlang judo en jiujitsu getraind bij dhr Ad Knappers en heeft zelfs op 67 jarige leeftijd nog zijn derde dan-graad jiujitsu gehaald. Het door hem destijds gebruikte technische werkstuk werd door trainers Erik Willems en Jeroen Gramsma onder zijn goedkeurende blik aan de aanwezigen gedemonstreerd.

Trainen
Piet heeft tot het laatst toe iedere week minimaal één en heel vaak twee keer zelf getraind. Hierbij heeft hij veel vaardigheden opgedaan, maar deze ook met veel plezier overgebracht op de andere leden. Hij heeft heel vaak de matten gelegd en opgeruimd en had met zijn jarenlange EHBO en sportfysio ervaring altijd een goed advies. Dat Piet op deze respectabele leeftijd nog steeds fit is, liet hij tijdens de warming-up nog even goed zien toen hij op zijn eigen wijze iedereen liet volgen, maar wat niet iedereen even gemakkelijk afging.

Oorkonde
Na het succesvol afleggen van de examens van de leden en het uitreiken van de bijpassende banden en diploma’s werd aan Piet een oorkonde en de verenigingsband 4e dan jiujitsu uitgereikt als waardering voor alle wijze lessen. Na het maken van een diepe buiging uit respect hiervoor werd deze middag met een lekkere versnapering voor de jeugdleden afgesloten en kunnen zij trots aan de zomervakantie beginnen.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief